Košarka

Emotivni Rađa u Kući slavnih

Hrvatski košarkaš Dino Rađa bio je vrlo emotivan tokom prijema u Kuću slavnih.

Rađa je postao tek osmi evropski košarkaš koji je našao mjesto u legendarnoj Kući u Springfildu, a pored njega su ove godine primljeni Stiv Neš, Grent Hil, Rej Alen, Džejson Kid, Moris Čiks, koledž trener Čarls Lefti Drisel, košarkašice Tina Tompson i Kejti Smit.

Rađa se zahvalio Leriju Brdu i Boston Seltiksima, a sjetio se brojnih koji su mu pomogli da dođe do velike časti.

“Ovo što se meni večeras događa, to nije samo moje lično dostignuće. Imao sam sreću da sam rođen u isto vrijeme kad se rodila cijela generacija fantastičnih igrača koje su trenirali brojni fantastični treneri. Slavko Trninić, Krešo Ćosić, Božo Maljković, Duda Ivković, Svetislav Pešić i kondicijski trener Mirko Krolo najviše su uticali na moju karijeru. U karijeri sam igrao za nekoliko nevjerovatnih ekipa. Juniorska reprezentacija iz Bormija 1987, Jugoplastika, reprezentacija bivše Jugoslavije i reprezentacija Hrvatske. Ti momci sa kojima sam igrao u navedenim ekipama su fantastični i bila mi je čast dijeliti svlačionicu sa njima.” kazao je Rađa i okrenuo se priči o košarkaškom bratu.

“Samo jedan košarkaš uz mene bio je dio svih ovih ekipa. Njegovo ime je Toni Kukoč i njega smatram mojom košarkaškom srodnom dušom. Toliko se dobro poznajemo da bismo i sada mogli zajedno da igramo zatvorenih očiju. Još jedan velikan za koga smatram da sam imao privilegiju igrati sa njim je Dražen Petrović. Od njega sam naučio puno, ne samo o košarci, nego i o životu.”

Rađa je poemenuo još Đorđevića, Divca, Zdovca, Paspalja i mnoge druge. Zahvalio se porodici…

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Killy
Gost
Killy

Jedina mrlja u karijeri je napustanje podijuma 1995.. Ali bio i ostao gospodin..

Mornar
Gost
Mornar

I ljudina i igracina…Kad se sjetim utakmica Jugoplastika-Partizan.Nije ti trebalo Nba.Kako su unistavali Partizan sa Dordjevicem, Divcem ,Paspaljem..

Send this to a friend