Košarka Šansa za plavo-bijele

Evrokup računica Budućnosti Voli

foto: KK Budućnost Voli

Budućnost Voli sada je fokusirana na pripremu duela sa Galatasarajem u srijedu, u okviru pretposljednjeg 9. kola grupne faze Evrokupa.

Samo pobjeda čuva nadu u plasman u Top 16 fazu. Trener Petar Mijović kazao je da bi za tim bilo izuzetno dragocjeno ukoliko se izbore tih dodatnih šest evropskih mečeva u januaru i februaru. Prije svega, bitni su kao prostor i šansa za napredak tima i mladih igrača, uoči ABA završnice na proljeće.

Čak i ako Budućnost Voli savlada Galatasaraj, to ne znači da će tim sačuvati šanse da se bori za plasman u Top 16 u posljednjem kolu grupne faze, sljedeće sedmice na gostovanju njemačkom Oldenburgu.

“Plavima” je potrebno i da poljska Arka Gdinja savlada Trento na svom terenu, takođe u srijedu, u meču koji počinje sat kasnije nakon duela Budućnost Voli Galatasaraj. Razlog za to je to što Trento ima bolji međusobni skor u duelima sa Podgoričanima, a trenutno trijumf više.

Trenutno Budućnost Voli u Evrokupu ima skor 2-6, a Trento i Arka po pobjedu više. U posljednjem kolu Budućnost Voli gostuje 01denburgu, Arka gostuje Galatasaraju, a Trento dočekuje Unikahu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
edi
Gost
edi

Valjda ima i neka računica ako budu tri zadnje ekipe sa ukupno po četiri pobjede na kraju, gdje Budućnost ima najbolju koš razliku među njima. Najvažnije je da Budućnost pobijedi ova dva preostala meča!

Send this to a friend