Košarka

Gordić: Želimo da izborimo majstoricu u Beogradu

foto: KK Budućnost Voli

Pobjeda u trećem meču finala ABA lige vratila je samopouzdanje igračima Budućnosti Voli, a Nemanja Gordić vjeruje da bi “plavi” mogli da izbore majstoricu.

Preokretom u drugom poluvremenu izabranici Jasmina Repeše savladali su velikog rivala 80:72 i smanjili na 2:1 u finalnoj seriji.

“Zvezda je odigrala sjajno u prvom poluvremenu. Bila je izuzetno raspoložena ofanzivno. Iako smo igrali dobro i agresivno u odbrani, naš rival je nalazio put do koša, pogađao iz teških, baš teških pozicija. I pored toga, uspjeli smo da zadržimo stabilnost, ostanemo u igri i mislim da je to bilo presudno na putu ka pobjedi”, rekao je Gordić za Sport Klub.

Snažnom defanzivom u drugom dijelu “plavi” su sveli rivala na samo 22 poena za 20 minuta.

“U nastavku meča smo zadržali, čak i pojačali agresivnost u odbrani. Uspjeli smo da natjeramo igrače Zvezde da prave greške, a stao im je i šut. S druge strane, iako smo bili pod imperativom pobjede, uspeli smo da pokažemo hrabrost i odvažnost u napadu, da pogodimo nekoliko jako teških šuteva i da ostanemo u igri kada je riječ o odbrani trona. Odmah se okrećemo meču koji slijedi, a cilj je da izborimo majstoricu u Beogradu“, zaključio je Gordić.

Sljedeći duel Budućnosti i Crvene zvezde je sjutra od 19 sati u Podgorici.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pavle
Gost
Pavle

Vodi računa šta želiš, možda ti se i ispuni.

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Pa izborite obavezno…duzni ste to

Čoviću seljaku
Gost
Čoviću seljaku

Svaki dan sa tobom svane s tobom prestane,
I tako idu dani,tako idu godine,
Uvjek uz tebe i sve zbog tebe,
A ti zbog nas igraj hrabro ređaj pobjede!

Noel
Gost
Noel

Gorda, traži da nedje drugo bude 5. Mwc, vidis ovi da spremaju nozeve

Send this to a friend