Košarka Martin ne zaboravlja Podgoricu:

Iza mene je divna sezona u Budućnosti

Hasan Martin, doskora centar Budućnost Volija i važno pojačanje evroligaša Olimpijakosa, za sajt novog kluba govorio je o vremenu provedenom u Podgorici.

Za sezonu u našem najvećem klubu Amerikanac se potpuno afirmisao i zaslužio prvi evroligaški angažman. Iz Crne Gore nosi samo lijepe uspomene.

“Moram reći da sam imao divnu godinu u Budućnost Voliju. Dobio sam priliku da pokažem one dobre elemente u mojoj igri. Naravno, moj je cilj da uvijek stremim više i više… Tako da da – u pravom momentu ukazala se prilika i Olimpijakos mi je pružio. Bilo mi je lijepo prethodne sezone, ali želio sam stepenicu više u karijeri, da igram u Evroligi. To je elita Evrope i jedva čekam”, rekao je Hasan.

Hasan je odrastao u njujorškoj porodici sa šestoro braće, a kazao je da je za njegovo sazrijevanje bila vrlo važna majka koja je bila vrlo stroga – ali uvijek sa podrškom da se bavi sportom.

Kazao je, da vidi prostor za napredak u karijeri…

“Atleta sam, dobar bloker, dobar defanzivac, igram agresivnu odbranu i mogu da ,,markiram” igrače na mnogo pozicija. Takođe sam efikasan u zaustavljanju akcija za završnicu u reketu. Sa druge strane, definitivno moram da radim na šutu. U šutiranju sa distance vidim veliki prostor za napredak i radiću na tome”, kazao je Martin.

U sezoni za nama u Budućnost Voliju Martin je odigrao 31 utakmicu, od čega 25 kao starter, i bilježio 11,1 poena, 6,3 skokova, 1,7 blokadu i 1,2 ukradenu loptu u prosjeku.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko996
Gost
Marko996

Bokane Michael Eric iz Baskonije je slobodan, reaguj!

Send this to a friend