Košarka

Kol: Uzbuđen sam, nadam se da će se situacija okrenuti

Odgledao je utakmicu u Novom Mestu u “civilu”, a u dresu regionalnog šampiona debitovaće veCeras u Minhenu. Noris Kol je imao vremena da odradi nekoliko treninga sa novim timom, upozna se makar malo sa sistemom Aleksandra Džikića i spreman je za novi izazov u karijeri.

“Pokušavam da učim u hodu. Momci su odradili dobar posao, pomogli su mi se da što prije adaptiram. Uzbuđen sam što ću igrati ovdjej u Evroligi”, rekao je Kol.

Šta crnogorska javnost može očekivati od 30-godišnjeg plejmejkera koji je stigao kako bi razdrmao uspavanu Budućnost.

“Da budem svoj, igraću jako, donijeti ono što najbolje radim i nadam se da će se stvari okrenuti”, jasan je sjajni Amerikanac.

Igrao je u Majamiju, Nju Orleansu, Oklahomi, dok se na evropsku košarku navikao u dresovima Makabija i Avelina iz kojeg je stigao u naš glavni grad.

“Stil je drugačiji, pravila takođe, ali se igra odlična košarka. U svakom slučaju, ovo je jednostavna igra postigni koševe i spriječiti drugu ekipu da ih postigne. Za mene, gdje god da igram, pokušavam da igram jednostavno”, poručuje Kol.

Sa “vrelinom” ima dva prstena, bio je tu u vrijeme “velike trojke” (Lebron Džejms, Kris Boš, Dvejn Vejd) i pokazao da je vrhunski igrač.

“Bilo je uzbudljivo. Osvojiti dva prstena, biti u mogućnosti da igraš u svim tim finalima je bilo uzbudljivo. Imao sam sreću da učim od takvih profesionalaca, sjajno vrijeme sam proveo tamo”, rekao je Kol koji je na pitanje da li je Lebron jedan od najboljih svih vremena imao kratak odgovor.

“Naravno, znate to”, uz osmijeh je završio prvi razgovor sa crnogorskim medijima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
hotkoš
Gost
hotkoš

Kako nećeš biti uzbuđem mrčo omrčeni, kad ćeš svaki mjesec koštati naš klub 60 iljada.

download
Gost
download

I jos Bokan misli cuvati Dzikica… bruka

Przi
Gost
Przi

A što bi trebalo, za kikiriki da igra? Dajte ljudima da vidimo što mogu, još je dosta ostalo do kraja sezone, imperativ je osvajanje ABA lige, a ostalo kako god bude dobro je za prvu godinu posle 15 godina.

Send this to a friend