Košarka

Legendarni košarkaš postao prvi ambasador ABA lige

Legendarni jugoslovenski košarkaš Žarko Paspalj imenovan je za ambasadora regionalne ABA lige.

Odluka da rođeni Pljevljak postani prvi ambasador ovog takmičenja donijeta je na današnjoj Skupštini ABA.

Paspalj će tako u narednom pariodu, između ostalog, promovisati najkvalitetnije sportsko takmičenje u regionu, afirmisati mlade talente, te imati misiju poboljšanja organizacije i kvaliteta ABA lige zahvaljujući svom ogromnom iskustvu u igri pod obručima.

“S radošću i zadovoljstvom prihvatio sam poziv da postanem ambasador ABA lige. To je najkvalitetnije klupsko takmičenje u regiji, ne samo u košarci nego i uopšte. Ovo takmičenje afirmisalo se kao glavni filter za klubove iz našeg regiona prema Evroligi. Svake godine vidimo neke nove talente i buduće zvijezde, uzbuđen sam što ću moći da učestvujem u njihovoj afirmaciji. Jedva čekam da sezona počne”, rekao je Paspalj, koga je kao ambasadora predstavio novi predsjedavajući ABA lige, Igor Dodik.

Paspalj, rođen 27. marta 1966, karijeru je počeo u Budućnosti, a potom bio jedan od ključnih košarkaša Partizana, iz kog se 1989. otisnuo u NBA, u redove San Antonija. Zatim je igrao u Grčkoj za Olimpijakos, Panatinaikos i Aris, a na kraju karijere za Rasing Pariz i Virtus iz Bolonje.

Sa reprezentacijom Jugoslavije je triput bio prvak Evrope, vicešampion Olimpijskih igara iz Seula i Atlante, a najsjajniju medalju, zlatnu, osvojio je na Svjetskom prvenstvu 1990. godine.

L.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Problem u glavU
Gost
Problem u glavU

Kakvi komentari pihhh, on je Sportista !!!

Norvežanin
Gost
Norvežanin

Veliki srpski košarkaš! Legenda!

Duklja
Gost
Duklja

ne znam zašto minusi kad je ovaj košarkaš posrbica od rođenja?

Košarkoljubkica
Gost
Košarkoljubkica

Bravo ljudska i sportska gromado⭐

Send this to a friend