Košarka

Mornar dobio Budućnost u Morači

foto: KK Mornar

Košarkaši Mornara pobijedili su Budućnost Voli 75:71 u derbiju osmog kola Super lige.

Barani su početkom posljednje četvrtine napravili veliku seriju 17:0 kojom su stigli do 73:59 na manje od pet minuta prije kraja meča i na taj način osigurali su trijumf.

Nemanja Vranješ je pogodio tri trojke iz četiri pokušaja, a ukupno je ubacio 19 poena. 14 uz šest asistencija, četiri skoka i tri ukradene lopte dodao je NIdam, dok je 12 poena ubacio Rejli Ros.

Najefikasniji kod Budućnosti Voli bio je Gibson sa 16 poena, 14 je ubacio Suad Šehović. Džikića je zabrinula povreda Petra Popovića koji je morao da napusti parket već sredinom prve četvrtine.

Izabranici Mihaila Pavićevića na taj način su se revanširali rivalu za poraz u Baru u prvom međusobnom meču Super lige.

Ovo je prvi poraz Budućnosti Voli ove sezone na domaćem parketu računajući ABA i Super ligu ! Podgoričani su i daje prvi sa sedam pobjeda i porazom, slijede Mornar i Sutjeska sa po šest trijumfa.

Nikšićani su pred svojim navijačima savladali Lovćen 86:72.

Nakon što je gost bolje počeo meč u Nikšiću i imao osam poena prednosti početkom druge četvrtine, Sutjeska je odigrala briljantnih sedam minuta od 13. minuta do odmora i serijom 25:8 stigla je do 46:37.

Nikšićani su u jednom momentu treće četvrtine imali i 19 poena prednosti, međutim Lovćen nije odustao i primakao se na samo četiri poena zaostatka 71:67. To je probudilo domaće koji su do kraja meča ipak stvorili opet ubjedljivu prednost.

Nikola Pavlićević je opet blistao sa 30 poena i osam asistencija, 18 poena uz 14 skokova dodao je Đite Sidi, 12 poena ubacio je Vuković.

U redovima Lovćena 19 poena i sedam skokova Alekse Popovića, 13 poena Vrbice, 12 Albijanića.

Cetinjani su u Nikšiću propustili šansu da se približe plej ofu, a sada se Teodo potpuno uključio u igru za četvrtu poziciju i 2. ABA ligu.

Teodo je kao gost savladao Ulcinj 77:74 i ima učinak od dvije pobjede i šest poraza.

Tivćani su vodili skoro cijeli meč, međutim domaćin se vratio i na minut i 20 prije kraja preko Boškovića je smanjio na 72:74. Uslijedio je koš Đurišića, zatim i promašaj Šeparda što je praktično odlučilo.

Sjajan meč odigrao je Savić koji je uz 18 poena imao sedam skokova i četiri asistencije, 16 poena i devet skokova dodao je Hadžibegović, 12 poena ubacio je Pilčević.

tekst: kscg.me

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
stetoc1na
Gost
stetoc1na

Jesu li se naplacivale karte? Crnogorski derbi a ni 100 ljudi nije bilo da gleda.

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Jesu opet krive sudije ovom “strucnjaku” ??? A da, to se samo poteze kad ih Buducnost dobije, a posto je to nesto sasvim normalno i uobicajeno sve ove godine, onda ta prica o sudjenju postaje nesto ka nazvat dobar dan.. 😂😂😂

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Mornar mi je antipatican zbog Pavicevica, ali mi jeste drago sto imamo vise dobrih timova. Cestitke na pobjedi!

Baranin
Gost
Baranin

Nadji mi nekoga kome je simpatičan Pvicevic!!!!

Tomba bb
Gost
Tomba bb

Nećeš naći ni jednog jedinog, ali se mora priznati, da su doveli košarkašku Evropu u naš grad. E sad kako se to finansira posebno je pitanje. Ima li to iđe na svijet da direktor barske poljicije sjedi pored čovjeka kojeg bi trebalo da uhapsi po službenoj dužnosti zbog šverca svega i svačega.

Sigurica
Gost
Sigurica

Naljutili su se BARANI što Bokan „nije” njihov…

Send this to a friend