Košarka Evrokup, 2. kolo

Mornar silan protiv Unikahe

Košarkaši Mornara savladali su Unikahu 90:80 u utakmici 2. kola B grupe Evrokupa.

Izabranici Mihaila Pavićevića potvrdili su kvalitet u duelu s jednim od favorita za osvajanje trofeja, a u jedno pokazali da neće igrati epizodnu ulogu u Evrokupu ove sezone.

Unikaha je otvorila utakmicu vođstvom 11:5, ali su Barani odmah ubacili u brzinu više i serijom 11:0 preokrenuli rezultat. Na ulasku u drugu dionicu domaći su vodili 28:22.

Sredinom narednog kvartala Mornar je serijom 18:4 stekao ogromnu prednost (51:35) i tako nagovijestio trijumf.

Crnogorski predstavnik je u nastavku meča kontrolisao dešavanja na parketu, ne dozvolivši da se ponovi scenario iz Njemačke kada je Ulm načinio veliki preokret i ostavio Barane bez bodova.

Mornar je u prvih 20 minuta ubacio čak devet trojki, a posebno nadahnuti u tom periodu igre bili su Nemanja Vranješ i Džejkob Pulen.

Naša ekipa nije bila na istom napadačkom nivou u drugom dijelu susreta, a klubu iz Malage je tek u samom finišu “dopustila” da smanji zaostatak na jednocifreni minus.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Pulen sa 24 poena. Vranješ je dodao 16 (sve u prvom poluvremenu), Ajzea Vajthed 12, a Derek Nidam 10.

U redovima Malage izdvojio se Dario Brizuela sa 16 poena.

Obje ekipe su sada na polovičnom učinku – Mornar u narednoj rundi, 14. oktobra čeka Brešu, dok će Unikaha ugostiti Budućnost Voli.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stari Varvar
Gost
Stari Varvar

Svaka čast momci na velikoj pobjedi! Uz pobjedu Budućnosti prelijep dan za crnogorsku košarku.

Lavica
Gost
Lavica

BRAVO MORNARI 👏👏👏👏👏👏
⚪🔵⚪🔵⚪🔵

Bjelopavlić
Gost
Bjelopavlić

Bravo Mornar🇲🇪💪

Faul
Gost
Faul

Bravo bas mi je drago

Send this to a friend