Košarka Hasan Martin ne umanjuje šanse Budućnosti u Evrokupu

Nema odustajanja

foto: KK Buducnost

Bez energije i ideje u igri u napadu, s pravom je Budućnost Voli kritikovana nakon poraza od Arka Gdinje u Evrokupu.

Najlošija partija sezone do sada je potpuni kontrast u odnosu na veliki trijumf nad Crvenom zvezdom, tri dana ranije u Beogradu. Realna slika o trenutnom kvalitetu tima je negdje između te dvije krajnosti.

Ono što je razlog za brigu je ponovo loša rotacija (prva zamjena Bamforta tek nakon 17 minuta, Ilić i dalje van rotacije, Zoran Nikolić tri minuta na terenu protiv Arke). Utisak je, da su Kobs i Bamfort bili previše opterećeni u mečevima za nama, i da se taj nagomilani umor osjetio u završnici protiv Poljaka. Zbog toga kritike javnosti trpi i stručni štab, a pozicija trenera Slobodana Subotića mogla bi zavisiti već od ishoda duela sa Primorskom u nedjelju.

Svijetla tačka u igri bio je centar Hasan Martin ljetošnje pojačanje za koje se može reći da je pun pogodak. Duel je završio sa 14 poena i 13 skokova, uz blokadu i 23 indeksna poena.

“Moj jedini utisak je da moramo da istrajemo u tome što smo zacrtali. Čeka nas mnogo važan meč u ABA ligi u nedjelju, trenutak je takav da treba da zbijemo redove i posvetimo se radu i pripremi. Što se meča tiče, u drugom poluvremenu kao da smo izašli malo ,,ravni na teren i nikako nijesmo pronašli ritam do kraja. Ali, bitno je da se istraje, samo razmišljati o budućnosti, onome što slijedi”, rekao je Martin.

Hasanova analiza meča je jednostavna i jasna, tiče se prije svega igre u napadu. Budućnost Voli na svom terenu šutirala je trojke 28-6, a brojne lopte nijesu ni stigle do obruča.

“Očigledno je bilo da nijesmo dobro šutirali. Čini mi se i da lopta nije na najbolji način ,,išla od igrača do igrača. Ali, glavni je utisak da šutevi nijesu bili dobri, a bilo je dobrih pozicija. Jasno je, postigli smo 59 poena na našem terenu, to sve govori o našem napadu na ovom meču”, rekao je Hasan.

Martin je želio da istakne da je Arka odigrala kvalitetno, pogotovo u odbrani, što je potvrda da nema lakog rivala u Evrokupu.

“Protivnik je prosto dobra defanzivna ekipa, mora se imati i to u vidu. Arka je na teren izašla vrlo agresivno, a naš odgovor na to nije bio dobar. Jednostavno, nijesmo bili dovoljno dobri da pobijedimo”, kazao je centar “plavih”.

Konačno, naredni mečevi u Evrokupu su prilika, ekipa ima šansu da se vrati u igru za Top 16 fazu, iako je u uvodna tri kola izgubila dva meča kući.

“Naravno da mislimo da možemo i dalje do Top 16 faze. Ovo je ekipa koja nikad ne odustaje i to se vidjelo prethodne nedjelje u Beogradu. To niko ne može da izbriše. Griješimo, vraćamo se, niko ne može reći da se ne borimo. Vjerujem da ćemo napredovati i da imamo i dalje dovoljno šansi u Evrokupu”, dodao je Hasan Martin.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Delboj
Gost
Delboj

Bamfort definitivno nije opterecen jer tek treba da udje u formu, a to ce samo igrom. Odlicne su rotacije. Prikljucivano po par igraca onima.koji su vec u formi… koliko god da Subotic zna kosarku vise nego citava uprava, mislim da nije za najvece domete… Gospodski se povukao jer je uvije bio gospodin. Ali izbrusio bi ovaj tim dobro do kraja… Više »

Send this to a friend