Košarka

Ovako više ne ide, sve vodi ka tragediji

Skandal u dvorani “Aleksandar Nikolić”, u majstorici finalne serije ABA lige, je bio pucanj u kraljicu igara!

Međutim, košarka će preživjeti!

Previše je na brdovitom Balkanu koji je svako malo bure baruta znanja i talenta da bi je neko mogao ubiti. Pogotovo ne publika koja ne zna ništa o istoriji prelijepe igre pod obručima, nego je bila tu samo da napravi problem.

A horor iz Beograda je obišao Evropu, poslao užasnu sliku u svijet svega toga se stidi direktor ABA lige Krešimir Novosel.

“Razočaran sam, sve sportsko je stavljeno u drugi plan i to tako više neće ići. To što se dešavalo u Beogradu ne vodi nikuda, sem prema nekoj tragediji”, poručio je Novosel za današnje izdanje zagrebačkog Večernjeg lista, koji nam je proslijedio intervju.

Kome i čemu služi ABA liga?

“Nikome, jer je prešlo sve granice. Svi klubovi treba na Skupštini da vide može li nešto da se napravi, jer novčane kazne ništa ne znače. Do pete utakmice finala smo naplatili 100.000 eura, ali to Budućnosti i Zvezdi ništa ne znači”, jasan je Novosel.

“Plavi” su u Pioniru dočekani na nož, a sve je počelo sa natpisom Budućnost na albanskom jeziku na vratima svlačionice…

“Sve je propust. Ne vjerujem da se bilo šta desilo slučajno. Teren je svetinja, niko tu ne smije da kroči. Čim se taj prostor povrijedi to je propust’!

I u Podgorici smo se nagledali svega u trećoj utakmici finalne serije…

“Nažalost. Klubovi poput Zvezde i Budućnosti su spremni na sve da postignu svoj cilj. A u tim svojim ‘igrama prijestola’ prevršili su svaku mjeru. Disciplinski sudija Saša Pavličić-Bekić treba da napravi svoje, ali ni jedan sudija, ni jedan menadžment lige ne mogu da naprave puno ako se u to ne uključe vlasnici lige. A to su klubovi”.

Čelnici Budućnosti su se obrušili na Novosela i sportskog direktora ABA lige Žarka Čabarkapu. Navodno, čelnici Zvezde su ih ucjenjivali da utakmica počne…

“To su gluposti. To sa navijačima na parketu se dešavalo 27-28 minuta prije početka utakmice, a sudije izlaze na teren 20 minuta prije. Prema pravilima, glavni sudija jedini može da isprazni dvoranu ili odluči da nisu ispunjeni svi uslovi da se igra utakmica. Nakon što su igrači Budućnosti napustili parket, jer su ih gađali tvrdim predmetima, sudija je otišao do njihove svlačionice i pozvao ih da se vrate na teren”, objašnjava Novosel, pa se nadovezuje…

“Da se Budućnost nije vratila u roku od pet minuta, utakmica bi bila registrovana sa 20:0 za Zvezdu. Inače, sa sudijom je dogovoreno da, ako pri drugom izlasku igrača Budućnosti na parket budu na njih bacani tvrdi predmeti, on može da isprazni dio tribine ili cijelu dvoranu. Slična situacija se dogodila prije treće utakmice finala, ali igrači Zvezde tada nisu napustili teren”.

A kako će izgledati ABA liga sljedeće sezone pominje se proširivanje prvenstva na 14 timova kako bi ostala Olimpija, te se pridružio Olimpijakos…

“Radi se velika kampanja da Olimpija ostane u ligi, a to bi bilo nepošteno prema MZT-u koji je prošle godine tražio proširenje, pa nije prihvaćeno. Odlukom o proširenju lige zbog ta dva kluba izgubili bismo sportski aspekt. Nadam se da će Skupština i ovaj put donijeti prave odluke. Prije odluka o Olimpiji i Olimpijakosu, prioritet su nam odnosi između Zvezde i Budućnosti. Ta situacija mora hitno da se riješi da se ne dese gore stvari, ali i da ne dođe do raspada lige”, jasan je Novosel, kome mandat ističe na kraju juna.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bbc
Gost
Bbc

Jos onaj Ilic kaze ne nasijedajte na provokacije. Pa onda sacekajte cetvrtu pa pljujte. E pa ako bog da iduce god ti da nam dodjes mi cemo nasjest na tvoju provokaciju a ako bog da neces izac iz dvorane

Crni
Gost
Crni

Sad si faca sacuvao glavu od Covicevih kriminalaca pa pricas o propustima. Sta si ti uradio u vezi sa tim. Linc, divljanje, krimosi na teren, napisi na albanskom, sovinizam i rasizam da gospodine bas mali propusti kao sto si i ti. Necemo ABA ligu sa divljacima.

Bbc
Gost
Bbc

Samo treba izvrsit pritisak na euro ligu jer onakav rasizam u BG jos nije vidjen. A oni ne mogu zatvorit oci na to. Pa nek je ni oni ne igraju

Tixy
Gost
Tixy

@Bbc,jeste tebe će da slušaju i pitaju iz EL ko će da igra. Nije njih briga šta mi ovde radimo, a mečeve EL naravno da će kontrolisati. Zvezda je igrala predhodnih godina EL i nikada nije bio problem sa organizacijom, neće ni sada.
Gde je igran fajnal for EL prošle godine?

Crni
Gost
Crni

Sram te bilo pricas o propustima a nista nijesi uradio da se stvari dovedu u red i isprazni dio dvorane. Kako si ekspresno kaznio Buducnost u cetvrtoj utakmici ali Covicu ne smijes nista. Ligu treba raspustiti pa igraj sa Cokijem na Malom kalemegdanu. Nadam se da Euroliga sve zna kao i FIBA. Ovo je za diskvalifikaciju tog terena na 1… Više »

Miljenko Z.
Gost
Miljenko Z.

Ne znam zašto pljujete Zvezdu , pa ono što su oni doživjeli u Morači , a ja bio na utakmici , za ovo u Beogradu je ništa . Đeca naših političara su u Podgorici ulazili u teren i udarala igrače Zvezde . Koliko je bačeno šrafova i tiplova ne može se prebrojat. Ja ne čuh u Beogradu da viču ”… Više »

PGcanin
Gost
PGcanin

Ne lazi. Pola varvara su srbi.

Kocka
Gost
Kocka

A i skandirali su u bg

Milos
Gost
Milos

A dje si ti cuo “SRBE NA VRBE”?? I “UBI SRBINA”??
TI MORAS MRCKO KOD USNOG POH HITNOOO! Ja cu ti zakazat termin ako trebaa…

EL_Gordo 🇲🇽
Gost
EL_Gordo 🇲🇽

Nema tu sto vise, izio vuk magarca !

Gile
Gost
Gile

Prebiti čovića u sred bg

Kocka
Gost
Kocka

U slast’

gost
Gost
gost

ABA i dalje nema nikakvo zvanicno saopstenje povodom 5. utakmice! Samo da je Zvezda opet prvak, da je Beron MVP finala i da je Zadar izborio majstoricu protiv MZT-a… Nereda ko da nije ni bilo. Sramno…

Kocka
Gost
Kocka

Ja fino kazem, povuci se iz lazne lige

Jura Franca
Gost
Jura Franca

E pa desice se tragedija siguran budi ako zvezda ne bude drasticno kaznjena a Covic udaljen iz kosarke. Buducnost s tim nema nikakve veze.

Preseravanje
Gost
Preseravanje

Izadji mala…hahahhahahaha ne nerviraj se covjece,to je gotovo prije 2 dana.

Max
Gost
Max

Kazna za zvezdu i buducnost. Ista, 2 godine neigranja u Aba, doneti sledeca pravila:
1. Padne bilo koji predmet na teren prazni se taj dio tribine
2. Ulazak jednog navijaca na teren prekida se utakmica
3. Prepoznati huligane, sto danas nije tesko i zabraniti jim dozivotno ulazak na bilo koji sportski teren
Veoma jednostavno.

Miljenko Z.
Gost
Miljenko Z.

A kako ćeš zabranit sinu ministra policije da zabraniš ulaz na utakmice , a on prvi ušao na teren i tukao igrače !!

Miljenko Z.
Gost
Miljenko Z.

Jesil bio u Morači , jado ? Šta je Zvezda tu doživjela ovo u Beogradu je šala . Ako ikog treba kaznit to su ovi naši !!

Kocka
Gost
Kocka

Miljenko, lose ti je

Send this to a friend