Košarka Evrokup, 4. kolo

Plavi za korak ka Top 16 fazi

Biće ovo jedan od onih mečeva u kojima će biti neophodna maksimalna koncentracija u odbrani, energija svih 40 minuta. I što je još bitnije u slučaju pobjede već sada će biti napravljen ogroman korak ka plasmanu u drugu fazu. I zbog toga će košarkaši Budućnost Volija imati veliki motiv. “Plavi” večeras (19h, Nova M) dočekuju Ulm u četvrtoj rundi Evrokupa.

Nakon serije od tri vezana gostovanja, izabranici Petra Mijovića su se vratili u Podgoricu, gdje su u subotu savladali Borac u ABA ligi. Vidjelo se u tom meču da je ekipa potrošena, energija nije bila na pravom nivou, ali je na kraju presudio kvalitet. Protiv jedne od najjačih ekipa iz Njemačke traži se igra kao u nekim prethodnim mečevima. A, Mijović zna koliko bi značio trijumf u ovakvom meču.

“Pobjedom bi otvorili vrata druge runde”, rekao je Mijović uoči duela sa četom koju sa klupe vodi Jaka Lakovič.

Budućnost je u prva dva kola drugog po jačini evropskog takmičenja upisala pobjede protiv Breše i Bulonja, dok je izgubila od Unikahe. S druge strane, Ulm ima pobjedu (Mornar) i dva tijesna poraza od ekipa koje su izgubile od Podgoričana.

“Ulm zaslužuje sav respekt. Savladali su Mornar na startu, u nekoliko navrata imali su dobijenu utakmicu protiv Breše u gostima. Njihov igrački i stručni kadar zaslužuje maksimalno poštovanje”, ističe Mijović, koji se kratko osvrnuo na prethodni meč njegove ekipe.

“Nakon teškog rasporeda došlo je do potrošnje, osjetio se manjak svježine protiv Borca, ali je najbitnija pobjeda. Sigurno ćemo biti spremni za Ulm.”

Ulm gaji klasičnu napadačku košarku brzo, sa mnogo tranzicije, šuteva ta tri poena. I zbog toga će odgovornost u odbrani biti primarni zadatak.

“Teška i zahtjevna utakmica. Ulm je ekipa koja igra visokim intenzitetom, sa dosta šuteva za tri poena. Tranziciona odbrana, ‘jedan na jedan, te odgovornost kod odbrane ‘pick and roll-u’ moraju biti na visokom nivou ukoliko želimo da slavimo”, istako je Mijović.

Sa ciljem da ga odmori i osvježi pred večerašnji duel Petar Mijović je Džastinu Kobsu dao samo 13 minuta na parketu. I zbog toga se očekuje da Amerikanac nastavi u najjačem ritmu. Kada je riječ o Ulmu, čak petorica igrača imaju dvocifren učinak do sada Andreas Obst prosječno bilježi 16, Dilan Osetkovski 15, Troj Kupan 13,7, Arik Holman 11,7, a Džon Petrućeli 11,3.

“U srijedu očekujem utakmicu sa puno intenziteta, sa jakim tempom i sa dosta poena. Što se nas tiče, moramo da se držimo našeg koncepta, da ih zadržimo u odbrani, dobijemo lake poene iz kontre, da napredujemo iz meča u meč i prođemo grupnu fazu Evrokupa jasno je poručio reprezentativac Crne Gore.

Send this to a friend