Košarka

Početak iz snova, Toronto vodi u finalu NBA lige

Košarkaši Toronta iskoristili su prednost domaćeg terena u prvom meču finalne serije NBA lige, pošto su rezultatom 118:109 savladali branioce titule, ekipu Golden Stejta.

Reptorsi su odigrali vrlo zrelo, ne plašeći se izazova i činjenice da im je ovo debitantsko učešće u borbi za naslov prvaka – potpuno su kontrolisali dešavanja na parketu, imali 10 poena viška na poluvremenu i sačuvali prednost sve do kraja utakmice.

Domaći su imali petoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, od čega su trojica postigla 20 i više poena: Paskal Sijakam 32 (8 skokova, 5 asistencija), Kavai Lenard 23 (takođe 8 skokova i 5 asistencija) i Mark Gasol 20 (7 skokova).

S druge strane, dvostruki uzastopni šampioni ponovo su bili bez povrijeđenog Kevina Durenta, ali se u tim vratio Demarkus Kazins, istina sa malom minutažom i bez adekvatnog doprinosa.

Najveći teret, kao i do sada, iznijela je trojka Stef Kari – Klej Tompson – Drejmond Grin, ali oni sami nisu bili dovoljni za pobjedu. Kari je završio sa 34 poena, Tompson je dodao 21, dok je Grin ostvario “tripl-dabl” – po 10 poena, skokova i asistencija.

Druga utakmica igra se u nedjelju uveče, takođe u Torontu.

Send this to a friend