Košarka

Posljednji tango Dude Ivkovića

Košarkaški svijet siromašniji je za jednu trenersku legendu – Dušan Ivković otišao je u penziju.

Legendarni Duda posljednji tango na košarkaškom terenu otplesao je pobjedom njegovih “Zvijezda” nad Olimpijakosom 111:103.

Ivković je karijeru završio u 74. godini, a na meču koji je održan u Atini pojavili su se brojni veliki igrači, a mnogo je bilo i zvijezda u publici poput Novaka Đokovića. Duda je večeras u Atini okupio imena kao što su  Predrag Danilović, Žarko Paspalj, Jure Zdovc, Dino Rađa, Aleksandar Đorđević, Dragan Tarlać, Dražen Dalipagić, Dejan Tomašević, Zoran Čutura, Nenad Krstić, Milan Tomić, Branislav Prelević, Teodoros Papalukas, Panajotis Fasulas, Željko Obradović, Dimitris Itudis, Novak Đoković i mnogi drugi.

“Žao mi je što smo ovdje i što Duda napušta košarku. Ali, siguran sam da će nastaviti da se bavi košarkom i da ćemo svakoga dana pričati o tome. On je bio moj učitelj, kada me je pozvao u nacionalni tim to je bilo nešto posebno. Tada je sve počelo. Hvala ljudima u Olimpijakosu koji su pripremili ovu utakmicu u čast Dude, da učine posebnim njegov kraj karijere”, rekao je kum Željko Obradović.

Među košarkašima su bili Miloš Teodosić, Toma Ertel, Nikos Zizis, Stefan Marković, Bogdan Bogdanović, Kostas Slukas, Čedi Osman, Nikola Kalinić, Pero Antić, Dario Šarić, Viktor Hrijapa, Kajl Hajns, Boban Marjanović, Huan Karlos Navaro ali i mnogi bivših poput Dimitrisa Dijamantidisa, Šarunasa Jasikevičijusa,  Ramunasa Šiškauskasa i Mirsada Turdžana.

“Šta god da kažem o Ivkoviću, mom treneru, neće biti dovoljno. On je neprocjenjiva vrijednost košarke! I to ne samo zbog pregršt trofeja nego i zato što je stvarao nas igrače, ali i kubove. Hvala mu na svemu!”. – poručio je Spanulis.

Zanimljivo da je meč završen 28 sekundi prije kraja pošto je 28 trofeja osvojio Ivković u karijeri. Vodio je veliki broj ekipa: Partizan, Šibenku, Olimpijakos, CSKA, Dinamo, Efes, a dva puta je u karijeri osvojio EVroligu. Trijumfovao je i u ostalim evropskim takmičenjima – Evrokupu, Kupu Radivoja Koraća i Kupu Saporta. 15 puta bio je nacionalni prvak ili osvajač državnog Kupa.

Osvojio je kao selektor srebro na Olimpijskim igrama, tri zlata na Evropskim prvenstvima, jedno srebro na Eurobasketu i jedno Svjetsko zlato.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
cicka
Gost
cicka

Milos Teodosic nije bio…

Switzerland ?
Gost
Switzerland ?

Milo na aparate ?

Send this to a friend