Košarka

Prilika za revanš

foto: fiba.com

Primarni cilj je ostvaren, opstanak u A diviziji evropske košarke, ali naši mladi košarkaši biće motivisani da danas (13.45h) pobijede Litvaniju u meču za plasman od 9. do 12. mjesta na Evropskom prvenstvu.

U prvom kolu, u dramatičnom duelu, Crna Gora uspjela je da protiv favorita Litvanije izbori produžetak, ali nije imala snage za trijumf u dodatnih pet minuta. Na tom meču oslabljeni tim Dušana Dubljevića uvidio je da ima kvalitet da se nadigrava protiv favorita. Baš tako će biti i danas u njemačkom Čemnicu, u pretposljednjem meču za “crvene” na šampionatu kontinenta.

“Cilj je ostvaren, ali ostaje žal što nijesmo mogli nastupiti kompletni jer bi onda i konačni plasman vjerovatno bio bolji. Sa prvobitnog spiska selektor Dubljević nije mogao da računa na desetak igrača, dok se posljednjih dana povrijedio Milić Starovlah i nastupao sa povredom koljena. Sve to nas je donekle sputalo, ali smo protiv Rumunije u četvrtak bili pravi u ključnoj utakmici. Želimo da takvo izdanje ponovimo protiv Litvanije”, poručio je centar Teoda Miloš Popović, uz Marka Simonovića naš najbolji igrač na ovom šampionatu.

Na listi strijelaca šampionata Popović je na drugom mjestu, sa 20,2 poena po utakmici, iza Šveđanina Ilajdže Klarensa. Podgoričanin šutira sa čak 54,5 procenata uspješnosti šuta iz igre. Interesantno, postiže i 1,6 trojki po meču, sa čak 66,7 procenata realizacije na pet dosadašnjih utakmica šampionata.

Naša selekcija trenutno ima skor 2-3 na prvenstvu kontinenta, a opomena je partija u osmini finala u porazu od Francuske, izuzetno loše šutersko veče Dubljevićevih izabranika. Nakon te, stigla je odlična šuterska partija protiv Rumunije.

Pobjednik duela Crne Gore i Litvanije će u nedjelju igrati za deveto mjesto na šampionatu, protiv boljeg iz meča Ukrajine i Velike Britanije. Poražene čeka meč za 11. poziciju u Čemnicu. Izrael protiv Francuske, odnosno Njemačka protiv Hrvatske, će večeras igrati polufinalne duele Evopskog prvenstva za mlade.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Baki
Gost
Baki

To je tacno ali evo pokazuje da visina nije presudni faktor i da moze da igra ozbiljnu kosarku jer ovo su sve ozbiljni igraci i iskreno se nadam da ce naci neki dobar klub jer on to zsluzuje

U20
Gost
U20

Popovic je trenutno i prvi skakac prvenstva i igrac sa najvecim indeksom uspjesnosti

Ime Moje
Gost
Ime Moje

Šteta što je ostao nizak, još otkad je imao 12-13 godina se vidjelo da ima nevjerovatan osjećaj za skok i atipično meku ruku za visokog igrača. Nažalost, ima visinu beka, a igra četvorku, velika šteta, jer talenta itekako ima.

Send this to a friend