Košarka Intervju

Radončić za CdM: Volim da igram za Crnu Goru, radujem se svakom okupljanju reprezentacije

foto: KSCG

Dino Radončić igra u odličnoj formi na startu sezone u prvenstvu Španije, što je odlična vijest i za stručni štab crnogorske reprezentacije pred početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Mladi košarkaš se nakon sezone u Gipuzkoji vratio u klub sa kojim je godinu ranije potpisao dugogodišnji ugovor.

“Za sada sam dosta zadovoljan. Klub je na viskom nivou što se tiče profesionalizma, čuvaju svoje igrače i brinu o svakom detalju. Trener dosta veruje i daje mi minute, a ja to pokušavam da vratim dobrim igrama. Mlad sam, imam puno energije i pokušavam da time zarazim i poguram ostale saigrače tako da za sad sve ide kako treba i bas sam zadovoljan!”, kaže Dino na početku razgovora za CdM.

Mnogo teških mečeva odigrao je Radončić na početku sezone u dresu Saragose.

“Imamo malo teži početak lige, skor nam je 4-5 i pokušavamo da to preokrenemo. Igramo i FIBA Evropa kup tako da sa puno utakmica u ACB više patimo, jer je liga na visokom nivou. Nova smo ekipa, mnogo novih igrača i mislim da ćemo se tek uklopiti kako treba. Cilj je da ostvarimo što više pobkeda i da se plasiramo u play off.”

foto: FIBA
foto: FIBA

Crnogorski košarkaši godinama ostavljaju dubok trag u španskoj košarci. Pored Dina tu su Bojan Dubljević, Nemanja Radović, Marko Todorović…

“Svi naši igrači nastupaju dugo u ACB i izuzetno su poštovani. Kao mlad igrač, ugledam se na njih i poželio bih isto toliko godina da igram kao i oni ovdje. Igraju odlično i nadam se da će samo tako nastaviti, jer se radujem njihovim uspjesima kao da su moji.”

Nakon što su ljetos uspješno prebrodili pretkvalifikacije, naši momci će uskoro početi kvalifikacije za Mundobasket. U grupi sa Crnom Gorom su Francuska, Mađarska i Portugal.

“Mislim da imamo dobre šanse. Svake kvalifikacije su teške i mislim da nam neće biti lako. Siguran sam da imamo kvalitet u ekipi, kako igrački tako i u stručnom štabu i znam da, ako se sve poklopi, imamo dobre šanse da se kvalifikujemo dalje”.

Zadovoljan je saradnjom sa selektorom Boškom Radovićem.

Dino Radončić i selektor Boško Radović
Dino Radončić i selektor Boško Radović

“Sa Boškom radim od kad sam zaigrao za reprezentaciju i imamo zaista odličan odnos. Boško je neko ko ima sjajan odnos sa svim igračima, razumije košarku i znamo šta traži od nas. Prošle kvalifikacije smo završili sa 4-0, iako nismo imali pola igrača, uspjeli smo da izvučemo odličan rezultat. Individualno se osjecam mnogo bolje, mislim da sam pokazao da itekako mogu da pomognem reprezentaciji i želim da se to tako i nastavi. Volim da igram za crveni dres i radujem se svakom okupljanju!”, zaključio je Dino Radončić.

Crna Gora će kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo započeti 26. novembra gostovanjem Francuskoj, dok će tri dana kasnije dočekati Portugal.

U grupi je još Mađarska, a u nastavak kvalifikacija proći će tri selekcije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
savo
Gost
savo

e bas igra u znj klub

D.Pg
Gost
D.Pg

Dino samo naprijed…veliki si CG potencijal

Cetaš
Gost
Cetaš

Boško razumije košarku? Trener koji na tajm autu kaže “Momci, dajte koš!”, i to mu je sve? Dino, ne moraš nas lagat…

Send this to a friend