Košarka

Sprema se borba na Jadranu, Partizan želi Evroligu

Budućnost je pokazala da se može protiv Crvene Zvezde, Cedevita se opasno sprema za novu sezonu, a i Partizan ima želju da se domogne Evrolige.

Nova sezona ABA lige mogla bi da donese vrhunski spektakl jer i Mornar pravi dobru ekipu, a Olimpija najavljuje izlaz iz krize. Očigledno je da će doći do većeg kvaliteta, a to smatra i košarkaš Partizana Rade Zagorac.

On najavljuje najveće ambicije i crno-bijelih.

“Želim da Partizan uzme ABA ligu i da se vrati u Evroligu. Dopada mi se šta uprava radi i u kojem smjeru idemo – ljudi u klubu su studiozni, čeka se na prave stvari i osjeća se jak impuls i jak polet da Partizan može da se vrati, što me posebno raduje i motiviše. Vjerujem da će Partizan biti pravi i u Evrokupu i u Jadranskoj ligi.

Da li će biti teško, naravno da hoće jer su ekipe iz vrha ABA lige izuzetno jake. Vidite ranjenu Zvezdu, koja želi da vrati ono što uprava i navijači potpuno prirodno očekuju da im pripada. Zatim je tu Cedevita, koja ima logistički i finansijski kontinuitet, sada su doveli i ozbiljno trenersko ime u vidu Sita Alonsa. Pored njih, tu je i Budućnost koja je trenutno glavni tim u ABA ligi – očuvali su jezgro šampionskog tima i doveli još neke odlične strance – Kotija Klarka, Erla Klarka, Džeksona, Krafta koji je sistemski igrač… Osim tih ekipa, tu je Mornar koji je doveo igrače koje ne poznajem mnogo, ali braća Pavićević rade izvanredan posao iz godine u godinu, pa ne sumnjam da će biti dobra pojačanja. I u Baru je uvijek nezgodno igrati.

Uvijek bljesne i još neka ekipa, vjerovatno će tako biti i sada, a sve to je dobro za ABA ligu – to je podložno pogrešnim shvatanjima, naravno da je idealno da srpski tim igra Evroligu, ali ako je kvalitet ABA viši, i srpski timovi će biti jači.” kazao je Zagorac za Sportklub.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
poslastica
Gost
poslastica

nikad jaca ABA liga!

Send this to a friend