Košarka

Stigli Dubljević, Radović i Đurišić, košarkaši kompletni

foto: fiba.basketball

Crnogorski košarkaši kompletirali su redove i trenirali u dvorani Verde u sklopu priprema za septembarski kvalifikacioni prozor.

Selektor Zvezdan Mitrović od danas može da računa na Nemanju Radovića, Nemanju Đurišića i Bojana Dubljevića koji su se priključili saigračima.

“U ACB ligi je takav dogovor da klubovi ne puštaju igrače odmah na pripreme. Mene je Valensija pustila tek sad i evo me. I Španci su baš zbog toga prije dva dana počeli sa svojim pripremama. Sada sam tu, nadam se da ću pomoći ekipi. Ne znam koliko, jer još nijesam zaliječio tetivu, ali daću maksium” kazao je Dubljević na brifingu sa novinarima.

Naš centar očekuje tešku utakmicu sa Turskom i nada se pobjedi protiv Ukrajine.

“Nijesmo se predali pred gostovanje u Ankari. Turska je ozbiljna ekipa, dugo se sprema, već mjesec dana. Idemo da vidimo gdje smo.”, kazao je Bojan i dodao da bi protiv Ukrajine mogli do pobjede pred punom dvoranom u Nikšiću.

Naši momci odigrali su dva meča u Parizu u sklopu priprema. Protiv Francuske i Grčke koji su igrali u gotovo najjačim sastavima, nijesu razočarani uprkos tome što nijesu bili kompletni.

„Francuska i Grčka su bili skoro kompletirani, mi nažalost nijesmo. Mogu reći da sam zadovoljan prikazanim. Mlađi momci su pokazali visok nivo igre, borbenosti. Imali smo koristi od tog turnira. U početku sam se bojao zbog sastava u kojem smo otišli, međutim, momci su odigrali na zavidnom nivou.” kazao je Mitrović.

Naš selektor kaže da je Turska veliki favorit, a da je pobjeda nad Ukrajinom realan cilj za ovaj prozor.

“Selektor Turske okupio je neke momke, oni iz NBA su se nešto kasnije priključili. U punom sastavu dočekuju ovaj drugi krug sa ambicijom da prođu na Svjetsko prvenstvo. Pritom, gramo na njihovom domaćem terenu koji je uvijek paklen. Pokušaćemo da se spremimo“ poručio je Zvezdan i osvrnuo se na Ukrajince.

“Ukrajinu vrlo dobro znam. U ovom sastavu su već igrali na SP, bili peti u Sloveniji. Sada su tu dva NBA igrača. Dugo sam radio tamo. Veoma su kvalitetni, svi dolaze ambiciozni. Iako ne možemo preskakati utakmice, realno – Ukrajina je ta protiv koje nam pobjeda otvara dalju borbu za plasman na SP”.

Selektor je na kraju poručio da takmičarske ambicije postoje, ali da je najvažnije da se oprobaju mlađi košarkaši i da se njima pruži šansa pa mu je žao što nema Radončića i Kljajića ovaj put.

tekst: kscg.me

Send this to a friend