Košarka Kreću pripremne utakmice

Super provjera za Budućnost Voli

foto: KK Budućnost Voli

Prva provjera u predsezoni za Budućnost Voli biće vrhunska – večeras (19.00) u Kranjskoj Gori rival će biti Himki, evroligaš sa najvišim ambicijama.

Crnogorski šampion ima iza sebe kvalitetno odrađen period jakih visinskih priprema u Kolašinu. U Sloveniju je otputovao juče bez krilnog centra Alekse Ilića i centra Zorana Nikolića, koji se oporavljaju.

Naš najveći klub u ovoj fazi priprema ne računa ni na trojicu reprezentativaca. Petar Popović, Nikola Ivanović i Suad Šehović su sa nacionalnim timom Crne Gore na pripremama za Svjetsko prvenstvo u Kini.

“Čekaju nas dvije jake prijateljske utakmice u Kranjskoj Gori. Drago mij e, iako ne računamo na petoricu igrača, imamo sastav koji može odgovoriti zadatku teških mečeva”, rekao je trener Slobodan Subotić.

Vicešampion Rusije Himki naredne sezone sa pravom može graditi ambicije da svrgne godinama nedodirljivi moskovski CSKA. Tim iz Podmoskovlja se tokom ljeta izuzetno pojačao. Računaće na švedskog krilnog centra Jonasa Jerebka koji je stigao iz NBA vicešampiona Golden Stejta, američkog plejmejkera Krisa Krejmera, centra Devina Bukera koji je stigao iz njemačkog Bajerna, Letonce Timu i Bertansa, krilnog centra Džeremija Evansa koji je igrao prošle sezone odlično u turskoj Darušafaki. Doveden je i srpski plejmejker Stefan Jović kao sjajna podrška neprikosnovenoj zvijezdi, ruskom beku Alekseju Svedu.

Ipak, pitanje je ko će od zvijezda Himkija moći da nastupi u Kranjskoj Gori.

Šved je u procesu oporavka, veliki broj igrača sa reprezentacijama… Svakako, evroligaš će imati izuzetan sastav večeras.

“Nova je ekipa, treniramo već 15 dana i potrebne su nam jake provjere. Dosta je novih igrača, i ja sam preuzeo ekipu novog ljeta. Sa razlogom smo počeli pripreme već u drugoj sedmici avgusta, ranije od rivala iz ABA lige. Mečevi koji slijede biće nam izuzetno korisni”, dodao je trener Subotić.

Budućnost Voli će 29. avgusta igrati protiv takođe ruskog tima, Nižnjeg Novgoroda, u drugom meču u slovenačkoj Kranjskoj Gori.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mne10
Gost
Mne10

Zna li se sto je opet sa Ilicem,ne moze ni pripreme odraditi

Covjek
Gost
Covjek

Zna li ko dje ima ovo da se gleda?

Tuborg
Gost
Tuborg

U Kranjsku goru

Covjek
Gost
Covjek

Kako si duhovit haha…

Maestro
Gost
Maestro

Čini mi se da nema.. Biće prijateljska Budućnost – Mega Bemax 13. septembra u Pg, pa je to prilika da se vidi prvi put novi tim. Ako bude otvoreno za javnost…

Covjek
Gost
Covjek

Ok hvala

Send this to a friend