Košarka

Tanjević: Uvijek vjerujem da imam najbolju ekipu i da ću biti prvak!

Puni optimizma i vjere u odličan rezultat na Eurobasketu, naši najbolji košarkaši počeli su danas u kompletnom sastavu pripreme za kontinentalni šampionat, koji će se održati od 31. avgusta do 17.septembra.

Selektor Bogdan Tanjević poručio je da Crnu Goru niko neće moći lako da savlada.

“Uvijek vjerujem u svoje igrače. Uvijek vjerujem da imamo najbolju ekipu i kao trener stalno polazim od toga da ću biti prvak i to prenosim na svoje igrače. Nisam nikad u životu rekao da neko ima jaču ekipu. Ja samo poštujem snage tih ekipa, ali nekako najviše vjerujem svojim momcima”, rekao je iskusni stručnjak.

Iza kapitena Bojana Dubljevića je odlična sezona. Sa Valensijom je osvojio titulu prvaka Španije, dobro odmorio i pun energije stigao na okupljanje nacionalnog tima.

“Stvarno smo veoma motivisani, jedva smo čekali ovo okupljanje. Idemo sa velikim motivom, velikom željom da se pripremimo što bolje. Imamo dobar tim, sjajnu atmosferu. Idemo da predstavimo Crnu Goru u najboljem mogućem svjetlu. Prvi cilj je da prođemo grupu. Ne bih da opterećujem ekipu sa pričama o medalji, koja je mnogo daleka prica za sad, idemo da svaku ekipu dobijemo, da se borimo. Nadam se da ćemo se vratiti kao pobjednici i da ćete svi biti ponosni na nas”, poručio je Dubljević.

Javnost mnogo očekuje i od košarkaša Orlanda Nikole Vučevića.

“Veoma smo motivisani za ovo Evropsko prvenstvo. Prošla dva se nismo baš proslavili i htjeli bi da popravimo tu sliku. Mislim da je ovo sjajna prilika za sve nas da se napravi dobar rezultat. Mislim da bi sjajan rezultat za nas bio da prodjemo grupu, pa poslije da vidimo dokle možemo. Ali mislim da bi sam taj prolazak bio veliki uspjeh. Svi igrači su motivisani, uglavnom su svi dosta mladi, nekoliko nas je bilo samo na prvenstvima prije, tako da svi imamo želju da se dokažemo tamo. Imamo dosta vremena da se pripremimo na pravi način”, istakao je Vučević.

Nacionalni tim će na Zlatiboru trenirati do 10. avgusta, a potom ide za Beograd na turnir, gdje će odmjeriti snage sa Srbijom i Grčkom.

Nakon toga slijedi turnir u Francuskoj, gdje će pored domaćina rival biti Belgija, a posljednji test pred Eurobasket biće turnir u Istanbulu od 24. do 26. avgusta.

Crna Gora će igrati u grupi sa Španijom, Hrvatskom, Mađarskom, Češkom i Rumunijom.

Prvi susret naše momke čeka 1. septembra u Klužu protiv zvaničnih prvaka Evrope Španaca.

Četiri najbolje selekcije plasiraće se dalje i ukrstiti sa rivalima iz grupe D u kojoj su Srbija, Turska, Rusija, Letonija, Velika Britanija i Belgija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lošmi
Gost
Lošmi

Ova selekcija nema igrača na 2 i 3. Ne znam kako će to da izvede Boša. Đurišić je “lažna” trojka a Radončić još nema isksutva za velike mečeve.

Goxy
Gost
Goxy

Vucevicu dukljanine prodati

Bensedin
Gost
Bensedin

Ne preskaci ljekove goxy

Libe
Gost
Libe

Goksi da nije mozda otkazao Vucevic kao Jokic i Bobi za srbiju,i bas tako redovno ljekove uzimak i bez brige.

Send this to a friend