Košarka Da se od talenta napravi vrhunski igrač

Trajković garant napretka mladih

Nenad Trajković (58) brinuće o napretku talenata Budućnost Volija, kao prvi trener Studentskog centra, “filijale” našeg najvećeg kluba i tima koji će se takmičiti u Prvoj A Erste ligi. Trajković je bivši dugogodišnji trener beogradskog Partizana, krajem 90-ih prošlog vijeka. Godinama je radio u bivšem evropskom šampionu kao asistent trenera.

Bio je prvi trener u Krki, Borcu, Igokei, Spartaku, Banjalučkoj pivari; radio je i u reprezentacijama Letonije i Irana. Kao pomoćnik radio je i u NBA timu Finiks Šansa… Pod njegovim mentorstvom stasavali su igrači poput Divca, Stodemajera, Danilovića, Vučevića, Đorđevića, Dragića.

“Prije svega se zahvaljujem Draganu Bokanu što je odabrao mene kao trenera koj i će da uvede neke novine u mlađem pogonu Budućnost Volija i u seniorskom timu Studentskog Centra. Želim da mu se zahvalim što mi je dao šansu da iskustvom, znanjem i predanim radom odgovorim na njegove ideje i zahtjeve. Ideje su da se mlađi pogon podigne na viši nivo i da bude prepoznatljiv po odličnom radu sa talentovanim mladim igračima. Ta će prepoznatljivost uticati na odluku talenata, prvenstveno iz Crne Gore ali i iz regiona i šireg područja gdje možemo pronaći odgovarajuće talente. To se ne može desiti preko noći i to neće biti samo zahvaljujući mom znanju i iskustvu koje sam sticao 40 godina radeći u košarci, već zahvaljujući i cijeloj organizaciji. To znači da će i organizacija i logistika biti podignuta na viši nivo, a samim tim će doći i do edukacije trenera koji se nalaze u klubu. Trudiću se da znanje koje sam godinama sticao, kao asistent vrlo poznatim trenerima kao što su Vujošević, Ivković, Obradović, Maljković, Džaković i mnogim drugim trenerima, ali i reputacijom. Prepoznatljiv sam kao trener koji zna da od talenta napravi vrhunskog igrača, kao trener koji je radio i u NBA ligi sa NBA igračima i podigao te igrače na viši nivo”, kazao je Trajković.

Kao trener Partizana Trajković je osvojio Kup Jugoslavije 2000. godine, u eri “vladavine” evroligaške Budućnosti jugoslovenskom košarkom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko996
Gost
Marko996

Aj da vidimo oce li izac koja zvijezda buduca iz tog pogona

Send this to a friend