Košarka

U Podgorici nema lijepih utakmica, morate da patite

Žalgiris je u Podgoricu doputovao po treći trijumf u gostima, a uprkos pet poraza Budućnosti Šarunas Jasikevičijus neće dopustiti opuštanje svojim momcima.

“Riječ je o ozbiljnom timu, veoma organizovan i jak fizički koji je prošle godine pokazao visok nivo igre i ušao u EvroLigu, a ove se bore sa svima”, rekao je Šaras litvanskim medijima.

“Glavni igrači su Gordić i Ivanović koji već dugi niz godina igraju na visokom nivou. Podsjećaju na klasični tim sa balkanskog područja veoma disciplinovan, veoma dobar u odbrani i analizi protivnika. Mislim da utakmica neće biti lijepa, u Podgorici nema mnogo takvih duela, morate da patite. Ovo će biti drugačiji duel u odnosu na Real Madrid”.

Legendarni Šaras zna od koga sve kreće u igri regionalnog vladara.

“Od Gordića sve kreće. Jedna od ključnih stvari je da ga iskontrolišete. I na ostalim pozicijama imaju veoma dobre igrače, koriste deset, 11 igrača. Oba Klarka su veoma opasna, Omić je već veteran u Evroligi”, ističe Jasikevičijus koji se dotakao i atmosfere u podgoričkoj dvorani.

“Da, atmosfera je vruća. Publika u tom regionu dobro poznaje košarku. Mislim da njihov tim postaje boLji iz meča u meč. Imaju sjajnog trenera kojeg mnogo poštujemo i sigurno će biti vrlo dobro pripremljen”, poentirao je trener najvećeg litvanskog kluba.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dusan
Gost
Dusan

Hvala na lijepim riječima, Šaras legendo!

Send this to a friend