Košarka

Plavi bez iznenađenja u Istanbulu

Košarkaši Budućnost Volija poraženi su i u drugom uzastopnom evroligaškom meču – Podgoričani su večeras izgubili od Darušafake u Istanbulu rezultatom 71:63.

“Plavi” su bili blizu iznenađenja, ali je finiš utakmice bolje odigrao domaćin i tako došao do premijernog trijumfa u sezoni, a trećeg uzastopnog u duelima protiv prvaka ABA lige.

Tim Aleksandra Džikića je odlično igrao tokom uvodne dionice. Naš tim služio je šut za tri poena, pa je poslije deset minuta igre bilo 25:14 u korist Budućnosti.

Međutim, ta prednost pala je u vodu već u narednom kvartalu. Darušafaka se razigrala i serijom 19:0 napravila veliki preokret. Punih sedam minuta je crnogorski vicešampion bio bez postignutog poena.

Turski predstavnik je održavao minimalnu prednost i tokom treće dionice, da bi u 33. minutu trojkom Nikole Ivanovića Podgoričani prešli u vođstvo (55:58).

Djelovalo je da je Budućnost u naletu i da može napraviti brejk u Voklsvagen areni, ali je Žanis Pejners povukao Darušafaku i omogućio joj da bodovi pripadnu domaćinu.

Letonski reprezentativac je bio centralna figura meča sa 15 poena. Stenton Kid je dodao 12, a veliki doprinos dao je i Džeremi Evans sa sedam poena i 12 skokova.

Kod Budućnosti, Nemanja Gordić i Erl Klark ubacili su po 11, Ivanović se zaustavio na 10.

U narednom kolu, za dva dana, “plavi” dočekuju Makabi iz Tel Aviva.

Tok utakmice:

Kraj – 71:63 Kid stavlja tačku na trijumf Darušafake.

40.minut – 69:63 Kid koristi oba penala. Darušafaka ima +6. Budućnost ima nešto manje od 30 sekundi da proba da napravi preokret.

40.minut – 67:63 Pejners je preuzeo odgovornost kod Darušafake. Polovičan sa linije bacanja. Još 40 sekundi do kraja.

39.minut – 66:62 Odličan prodor Pejnersa. Darušafaka sa lijepim kapitalom ulazi u posljednji minut utakmice. Džikić je zatražio tajm-aut, posljednji savjeti pred momente odluke.

36.minut – 62:60 Pejners pogađa uz faul, a zatim koristi dodatno bacanje za vođstvo Darušafake od +2.

33.minut – 55:58 Košem Danila Nikolića poslije ofanzivnog skoka Podgoričani su došli do izjednačenja, a onda je Ivanović pogodio trojku za potpuni preokret. Tajm-aut domaćih.

III četvrtina – 53:49 Uoči odlučujućih deset minuta igre Budućnost je na -4. Gordić i Erl Klark imaju po 11 poena.

28.minut – 48:41 Ne uspijeva Budućnost da dođe do novog preokreta, slabo šutersko izdanje našeg tima i u trećoj četvrtini, bez jasne ideje u napadu.

23.minut – 43:38 Darušafaka kontroliše rezultat, Gordić je upisao drugu trojku.

Na otvaranju drugog dijela strahovito zakucavanje Majkla Erika.

Poluvrijeme – 39:35 Vodi Darušafaka na polovini susreta. Mnogo agresivnije izdanje domaćina u drugoj četvrtini, imali su čudesnu seriju od 19:0 i tako ekspresno anulirali dvocifreni zaostatak iz prve dionice. Erl Klark je dao 9, a Gordić 7 poena. Kod domaćina 9 poena Pejnersa, po 8 Kida i Savaša.

18.minut – 33:28 Seriju Darušafake od 19:0 prekinuo je Gordić trojkom. Kratu je prethodno svirana nesportska lična, što je domaćin materijalizovao sa pet poena (bacanja + trojka).

16.minut – 26:25 Preokret u Istanbulu. Mučenje Podgoričana u napadu i dalje traje, Darušafaka u ovom kvartalu vodi 12:0.

14.minut – 23:25 Budućnost je još bez poena u drugoj dionici, Darušafaka je značajno popravila odbranu, istovremeno i šut iz igre. Košgeterski post našeg tima domaćin uspijeva da iskoristi i priđe na svega -2. Tajm-aut Džikića.

I četvrtina – 14:25 Odlična igra ABA šampiona u drugoj polovini uvodne dionice. Goste odlično služi šut za tri poena (5/6), a posljednji je uzeo Ivanović i pogodio za rekordnih +11.

Budućnost ima čak 7 asistiranih koševa, naspram 3 Darušafake. Serija Podgoričana i dalje traje, sada je to 14:0.

9.minut – 14:19 Serija “plavih” od 8:0, nova trojka Džeksona. Trener Darušafake je primoran da zatraži tajm-aut.

8.minut – 14:14 Nova trojka Budućnosti, sada je precizan bio Džekson. Egal košarku gledamo u Istanbulu.

6.minut – 12:9 Prvi tajm-aut na utakmici. Podgoričani zasad ne brane dobro reket, napad sasvim solidno funkcioniše. Zoran Nikolić je ušao umjesto Omića, a nedugo zatim dao koš.

4.minut – 6:7 Dobar početak “plavih” u pozorišnoj atmosferi. Trojku je pogodio Erl Klark, a zatim su se u strijelce upisali Gordić i Omić.

1.minut – Počeo je duel u Volksvagen areni. Budućnost u petorci Kraft, Gordić, Erl i Koti Klark, Omić.

Uoči starta meča ispoštovan je minut ćutanja za preminulog generalnog sekretara Fiba Patrika Baumana.

Podgoričani su na startu elitnog takmičenja izgubili od Armani Milana, dok je prošlogodišnji osvajač Evrokupa bio nemoćan u susretu sa aktuelnim šampionom Evrolige, Real Madridom.

Biće ovo treći međusobni duel Budućnosti i Darušafake. Prethodna dva viđena su u prošlosezonskom četvrtfinalu Evrokupa i oba duela je turski predstavnik riješio u svoju korist. U Volksvagen areni bilo je 57:54, a u SC Morača 78:71.

Darušafaka je u međuvremena dosta izmijenila tim, pa je u sadašnjem rosteru tek šestorica igrača koji su imali priliku da se suprotstave “plavima”. Povrh toga, otišao je i sjajni stručnjak Dejvid Blat.

Tim Aleksandra Džikića u večerašnji meč ulazi u dobrom raspoloženju, jer je u nedjelju u Laktašima izvojevana druga pobjeda u Regionalnoj ligi.

L.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
gost
Gost
gost

Na 66:62 Dzikic trazi time out. Utakmica zavrsava 71:63. Koga je savjetovao na time out-u? 😀

2006
Gost
2006

Pola ga ne razumiju.

Olujko
Gost
Olujko

Što se mene tiče neka bude u EL 0-30 samo da na kraju opet uzmemo ABA-u ispred Čovićevog frankenštajna iz Železnika. Ohoho biće opet kmečanja.

Marko
Gost
Marko

Onda nam ne treba Evroliga ništa.

Tijana
Gost
Tijana

Ko vas dirao dragi varvari? xD
Sada ste vrlo samokritični, a kada sam Vam ja pisala gde ste u košarci, imala sam milion minusa. xD

Olujko
Gost
Olujko

E ti ako si nešto napisala onda nema pogovora, takav autoritet se ne poriče. U košarci smo u Euroligi, izgubili dvije utakmice na jednu loptu i igrali egal sa 5 puta skupljim, dok tvoja Zvezda Idea Diva Fmp za to vrijeme igra protiv Andore?! u Kupu Slavice Ćukteraš. A i dogodine će.

Tijana
Gost
Tijana

U kom kupu ćete igrati sledeće godine? xD
U EL ćete biti prvi otpozadi, a ove godine ni ABA nećete osvojiti. Pre će Mornar igrati fajnal-for nego vi.
Brukanje u EL vam tek predstoji, gubićete sa 20+.

BokeljUSA
Gost
BokeljUSA

Bice skor 0-30. Voli vas voli

Tivat
Gost
Tivat

Teodo je institucija za Buducnost

Dragor
Gost
Dragor

Prijatelji sta se primate oko pojacanja Buducnosti kada znate pravilo koliko para toliko muzike.Ova pojacanja su ako prebacimo na teren automobila golf2 ili 3,ford fiesta ili opel astra iz 2003 godine.Oni malo trose i zahvalni su prosjecnom vozacu isto kao i ovi igraci prosjecnom klubu kakva je Buducnost.Ali kada treba dodati gas i prestici tada zakazu kao i ovi stranci… Više »

Marko
Gost
Marko

Samo je problem što smo golf2 ili golf3 platili kao AudiA6.

Komsija
Gost
Komsija

Trebali ste angazovati Djoka Pavicevica da nam dovede dva dobra Amera za duplo manje para.

Ivo
Gost
Ivo

Bogami oni dovode dobre igrace, za razliku od nas.

Milan
Gost
Milan

A bogme od Bokana I ekipe se nije moglo vise ocekivati. Preveslao ih je Raznatovic, kao malu djecu. Sta je on njima uvalio.

Dragan
Gost
Dragan

Mislim da ce ovo biti najlosija utakmica u Evroligi ove sezone. Od dva losa tima mi smo bili onaj losiji.

Janko
Gost
Janko

Ne svidja mi se ovo nikako. Moglo bi se raznih opravdanja naci, te kasno su se okupili, te nije bio veliki budzet, te posle dugo godina u Evroligi, te ovo te ono. Medjutim, mi nemamo igru nikakvu. Ne zna se ko je tata u ekipi. Odbranu igramo na nivou koji se igra na Ljesanskim igrama. Trener pravi izmjene posle kojih… Više »

Dragor
Gost
Dragor

Realno ovaj tim Buducnosti nije ni za Evro kup a kamoli za Evroligu.Cak mislim da posle neprikosnovene Zvezde ove godine vece sanse za finale ABA lige ima Cedevita prije Buducnosti.Za Buducnost bi uspjeh bio ukoliko bi uspjeli da osvoje makar jednu.ili dvije pobjede posto slabih ekipa u ovom takmicenju nema ali bi sansa mogla biti u Moraci protiv Darusafake,Bajerna,Gran Kanarije.Mada… Više »

Varvar1
Gost
Varvar1

Poredjenja radi Partizan je doveo: Paige-a, Zagorca, Londale-a, a mi Krafta, Clarke, Klark a. Glavu bih dao da su ovi nasi 3 puta skuplji barem, a Jesu li 3 puta bolji? Jesu li uopste bolji?

Komsija
Gost
Komsija

Ne nego su bolji ovi iz Partizana, bar za sada.

Boki
Gost
Boki

Ko li je odabrao ove igrace sto smo doveli, zarko me zanima? Filip Visnjic?

PG_man
Gost
PG_man

Stevie Wonder.

Mili
Gost
Mili

Najvise bi se pojacali kad bi pojacanja poslali doma.

Centar
Gost
Centar

Ne valja ovo nista. Igra bez glave i repa. 8 minuta bez poena. Bas lose izgledam, nije bitno sto smo izgubili dvije utakmice.

Podgorica
Gost
Podgorica

Trenutno mi Mornar djeluje mnogo zdravlje I sa mnogo boljom vizijom. Onaj bek im je dva puta bolji od ovih nasih luzera.

PG_man
Gost
PG_man

Definitivno smo nedorasli Evroligi, ali mislim prije svega organizacijski. Jer ako pazljivo gradis neki projekat onda si spreman, a mi kao da nas je neko s neba u Evroligu bacio. Dovucemo 5 igraca a ni jedan od njih nije pojacanje. Izgubili smo I atmosferu u dvorani. Na otvaranju Evrolige 1000 mjesta praznih. Ne daj Boze jos da izgubimo preksjutra od… Više »

Plavi 10
Gost
Plavi 10

Kako se za cas prospe sve dobro sto je prosle godine uradjeno. Buducnost nije zrela kao klub da napreduje. Omasili su sa izborom stranaca. Jos vise su omasili sa kartama sezonskih, jer su rastjerali prave navijace.

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Ko moze da navija za ovu Buducnost? 70 posto PGcana ne navija za njih, pa ni protiv Darusafake. Cus da navijas za Bokanovu ekipu.. Daleko bilo!

2006
Gost
2006

Drž se Lovćena i Orlovog krša.

Serdar Janko
Gost
Serdar Janko

Jos jedan skupi ali propali projekat…

PG_man
Gost
PG_man

Sustina je da je zalizani Raznatovic uvalio ovoj neznavenoj druzini iz Buducnosti krseve Americke. I da je Bokan I drustvo briljantno rasprodalo karte manekenima. Sad nemamo ni tim ni publiku. Bravo za velikog menadzera Bokana, koji inace svoj biznis uspjeh bazira na monopolu.

Nick
Gost
Nick

bas mucno gledati utakmicu…i jedni i drugi jako losi…sve mi se cini tokom utakmice ima sanse i da smo bolji ali me oni odmah razuvjere i bace loptu u bunar.
Zaista cijenim Dzikica i mislio sam da je bas dobar trener ali me bas nervira na poslednjim utakmicama…veceras najvecu minutazu je imao Coty Klark…35 min…meni je tolrosto nevjerovatno…pojma nema

Marko
Gost
Marko

Mnogo je lose. I ja cijenim Dzikica, ali nekako se ne snalazi. Nocas smo izgubili od jako loseg tima koji je lose igrao. Gordic ne zna dje udara. D Nikolic I ovaj Klark igraju odbranu na nivou Crnogorske Lige. Klark u napadu katastrofa, kad je na 3 sam on dribla. Potpuno su promaseni stranci, oni trebaju da rijesavaju a nema… Više »

Gagi
Gost
Gagi

Ipak,naša pojačanja nemaju ponat da riješe utakmicu.Daleko je to od kvaliteta, a ova Darušafaka je bila zrela za poraz i malo koga će Đačka dobiti.

Igor
Gost
Igor

Potpuno smo doveli pogresne igrace. Ali, potpuno.

Igor
Gost
Igor

Puno srljanja, igra bez mirnoće, a mirnoća je kvalitet!
Evroliga ce značiti za štovanje iskustva, realno smo zeleni za ovo takmicenje isto kao i Bokan sto je zelen za funkciju predsjednika!

Stefan
Gost
Stefan

Po mom misljenju, Dzikic nije trener za Evroligu, a proslogodisnji tim je definitivno bio kvalitetniji. Cini mi se da ce ove sezone Buducnost u Evroligi biti topovsko meso..Steta, jer sam siguran da su ocekivanja bila mnogo veca!

Dejo
Gost
Dejo

Cijenim Dzikica ali potpuno je omasio sve tri vazne utakmice do sad. Mrka kapa.

2006
Gost
2006

Mi šut za dva 36-14, oni 42-24, uz 10 skokova više, dovoljno za laganu pobjedu. Možda bi gospon Džikić mogao da objasni to, umjesto što na konferencijama za medije filozofira i odašilje nejasne poruke. Ako je takav i sa igračima, jasno je što se ne razumiju.

Neko
Gost
Neko

Sta ste ocekivalu?!? Ovaj tim je jako los za evroligu… bolje da je ostao proslogodisnji sastav… ovo je raspad sistema…

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Dosta cudna utakmica s obzirom da su oba tima pravila serije koseva u talasima, mi 14 0, oni 19 0, pa ponovo serija Buducnosti 8 0 sto je ipak nedopustivo i na poligonu, a kamoli u euroligi..Brine ucinak pojacanja, narocito koti klarka, jer lik djeluje potpuno van svega..Steta jer dacka nije tim od kojeg se treba plasit..Sad na makabi, samo… Više »

Pero s pumpe
Gost
Pero s pumpe

A suđenje pri kraju meča katastrofa!

Futura1
Gost
Futura1

A Petar Popovic…najveci potencijal CG kosarke,hvali mu iskustva a kad da ga stice ako ne sad?Iako nekad pogrijesi,energijom i odbranom ,odnosom vrati sve.22 god ima Dzikicu,Vujosevic je pustao Bogdana po 10 da promasi…dok ne stekne iskustvo. Pitaj Zeljka Obradovica kako se pravi TIM na velikom nivou,sa mnogo vise zvojezda nego szo ih ti imas,svi igraju,svi znaju svoj posao.Mnogo si Amerikanizovan,oces… Više »

varvar stari
Gost
varvar stari

Dzile nocas ovo ide na tvoju dusu.Stranci kao da moraju da igraju 20+min,a realno niko od njih ne zasluzuje da igra ni 5 min.Craft i erl klark mogu da budu pojacanja,ali za sad to nisu,a clark coty,jackson a i omic za sad samo neka su zivi i zdravi.Nesto mora trgnuti ekipu jer se u svaki mec(pa cak i u aba… Više »

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Mornar bi ovaj mec dobijo..

Plavi 10
Gost
Plavi 10

Slazem se.

🔴⚪️🔴⚪️🇷🇸
Gost
🔴⚪️🔴⚪️🇷🇸

E greote od dudukljana

Maestro
Gost
Maestro

Najlakša stvar na timu je pljuvati igrače i trenera kada krenu da gube. To rade oni koji se okreću kako vjetar duva. Djelovali smo loše i to se ne može poreći, ali idemo dalje, nema predaje!

Pero s pumpe
Gost
Pero s pumpe

Dzikić mi se čini nedoraslim za Evroligu!
Naprijed Budućnost!!!

Maestro
Gost
Maestro

Svako pravi greške, pa i treneri. On je bio na čelu ekipe kada smo postali šampioni, što nisu mnogi prije njega i to sa boljim ekipama i lakšim rivalima u polufinalima. Zaslužio je da bude trener i narednih 5 godina! Ne sviđa mi se taj mentalitet da čim se izgubi, da se traže glave. U dobru je lako dobar biti,… Više »

Nase ime
Gost
Nase ime

Nije problem sto se gubi, nego sto ova igra nema veze sa onom od prosle godine.
Mora nas Dzikic vadit iz ovih govana ili neka ubaci nase momke umjesto stranaca pa neka svaku izgubimo.

Aco
Gost
Aco

Nema predaje, ali promjena mora biti. Priznati da smo napravili totalno pogresan izbor stranaca I pokusati ispraviti to.

CT RO UL
Gost
CT RO UL

Kotoranin popij tableticu turci su i ovdje i u Srbiji vladalu 300 i nesto godina a za to vrjeme su i vase ljepotice davale a da ne pricam talijanima😀😀😀

Srpski NK
Gost
Srpski NK

Nista od dps projekta kme kme 😭😭😭

varvar stari
Gost
varvar stari

momak tebe spasa nema.Kompleksi te raznijese.

Bulat
Gost
Bulat

Dok turci nijesu igrali odbranu pomislio bi neko da nesto mozemo uraditi (1 cetvrtina).A onda uglavnom ocajno i pogresno i to gotovo sve.Nema ovako pobjede u EL ni slucajno.Sad ce nas Makabi preslisati i zakucati za dno tabele.

Djuro
Gost
Djuro

Sve je dobro sto se dobro svrsi. Hvala Darusafaka.

varvar stari
Gost
varvar stari

djuro kad nekom svom zlo mislis ne moze ti se dobrim vracat.

Djuro
Gost
Djuro

Na koji nacin ste osvojili titulu, tako vam se i vraca varvaru stari. Samo sto sudijama iz evrolige ne mozete nabacivati zenske a ni Sreten Radovic NE MOZE da vam sudi.

PG_man
Gost
PG_man

Nabacujemo im Srbijanke.

Djuro
Gost
Djuro

Kome svome?

Kotoranin
Gost
Kotoranin

IDEMO DALJE ALI OVO JE UZAS ALI UZAS DJELUJU KAO RASPISTENDA BANDA,PROMJENE U EKIPIIIII!

Kotor66
Gost
Kotor66

Hahahaha hmm kako sam ono rekao…aaa bacene pare haha

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Mi smo izgubljena nacija..Dzikic je Amater 100%…

Djuro
Gost
Djuro

Vi ste PRVO IZMISLJENA NACIJA, pa tek posle IZGUBLJENA. Takav je redosljed.

2006
Gost
2006

Kako gođ, za tvoju naciju se nećemo mijenjat. Ionako ste prezreni od svih.

Maestro
Gost
Maestro

Šteta. Mogli smo da ih dobijemo. Loše smo odigrali drugu i treću četvrtinu. Nije bilo lako gledati danas kako gubimo. Ali nemojte da kudite ekipu, biće to bolje kada se zbiju redovi. Imamo taj pobjednički mentalitet u ekipi od prošle godine, samo nam fali grinta. Treba izdržati ovaj negativan period, nije ništa izgubljeno.. Pa i da izgubimo sve utakmice u… Više »

CIKOTA
Gost
CIKOTA

Ako smo ozbiljan klub a govre da jesmo,odmah dva igraca odpustiti i dva dovesti,pa ovo je bruka ziva ovo je SRAMOTA OCAJ!!

Da, da...
Gost
Da, da...

E sram vas bilo neznalice. Od trenera do posljednjeg igrača. Koga ćete dobit ako ove ne možete. Vi ste za Krku, FMP i ostale pacere. Uzeli su vam sto lopti pod košem. U jednom napadu imali su po pet napada – dok ne daju koš. Sram vas bilo!!!!!!!!!

Sajko
Gost
Sajko

Ovu utakmicu je djikic izgubio

Igor
Gost
Igor

Njemu na klupi sjede igraci koji su doveli do Lige sampiona a novi neuigrani i neuklopljeni se ispucavaju do ludila. Objasni nam Dzikicu ovu strategiju molim te.

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Nismo mi za EL , postovanje za momke i trenera , ali ipak nismo dorasli zadataku …oni su u bonus cijelu trecu cetvr , a mi umjesto da idemo na ulaz -zagarantovanih 2 slobodna , pucamo sa distance , vjecito ista igra sut z3 pa ako krene -krene ….

Mišur
Gost
Mišur

Ko je doveo ove crncuge?

Da, da...
Gost
Da, da...

A vjerovatno oni Ražnatović. On ni dovodi igrače i trenere, a mrčeni Bokan, tj. mi, ih plaćamo. Pa i dvoranu. Ali bitno je da on ima klub. Za ostalo ga zabole.

Aaa
Gost
Aaa

Pojacanja ocajna.

Starac Fočo
Gost
Starac Fočo

Moje je mišljenje da gospodin Džikic nije dorastao zadatku i da je euroliga možda prevelik zalogaj za njega. Loše vodi ekipu, olako ispuštamo 11 razlike bez ikakve reakcije sa klupe, 7 minuta ne mozemo da pogodimo. Ja ne vidim igru, ne vidim akcije, ne vidim tranziciju, kontre, dodavanja, pikove… Sve nam se svodi na šut za tri poena i igru… Više »

Igor
Gost
Igor

Bez rotiranja igraca i pruzanja sanse drugima igra mu 7 ili 8 igraca. Novi uzas osim Omica. Mora se bolje izvini Dzikicu nemam diplomu ali sam igrao kosarku i moras prihvatiti kritiku. Tri izgubljene utakmice su iz istog razloga. Gdje su Sehovici, Barovica pustis par minuta ni da se zagrije, Aleksa ni da pridje terenu a novi se ispucavaju i… Više »

2006
Gost
2006

E, ali on filozofski posmatra igru i čeka da se sami trgnu. Nema toga majčinoga sina koji smije uć u reket, što će reć da nemaju nikakvu igru, niti uigrane akcije, a za trojke nam fali Stef Kari.

BudoMNE🇲🇪🍀
Gost
BudoMNE🇲🇪🍀

Darusafaka je turski klub, a vise turaka ima u Buducnosti. Zato AJMO ZELENI.

Kotor
Gost
Kotor

9 miliona srba živi u Turskoj. 500 godina ropstva i zakon prve bračne noći kad je beg ili aga morao prvi da zalegne pored tek vjenčane mlade. A ti pričaš o turcima?

Djuro
Gost
Djuro

Je li Kotor u Dobroti ili Dobrota u Kotoru.

Dragor
Gost
Dragor

Nije to nikakva prva bracna noc vec klasicno silovanje zena posto su Turci bili poznati kao veliki silovatelji nad zenama u okupiranim podrucima.Iz tih razloga zapadna Evropa je Tursku zvala bolesnikom sa Bosfora.Postoje brojni zapisi silovanja zena u Hrvatskoj,Bosni,Madjarskoj,Bugarskoj,Srbiji,Crnojj Gori,Makedonij,Grckoj i sl.Hrvati su cak objavili knjigu o silovanju Hrvatica od strane ovih divljaka.Onaj ko iznosi ovakve argumente je mozda i… Više »

2006
Gost
2006

Nemoj tako. Nijesu, valjda, lijegali pored svake.

Send this to a friend