Košarka

Mornaru derbi ABA lige, treći poraz Budućnosti

foto: aba-liga.com

Košarkaši Mornara pobijedili su Budućnost Voli 87:81  u derbiju 18. kola ABA lige.

Barani su tim u najboljoj formi u regionalnom takmičenju. Tim Mihaila Pavićevića ostvario je šestu uzastopnu pobjedu.

Šut za tri poena donio je prevagu. Vranješ je trojkama u posljednjem periodu odvojio Barane, kada je Budućnost pet minuta prije kraja prišla na 74:72. Gibson je probao da vrati trojke, dva brza šuta, možda i nerezonska koja je promašio i povratka za Budućnost nije bilo.

Istina prišao je tim Aleksandra Džikića na minus četiri, ali je Mornar sačuvao loptu i Vranješ je sa penala potvrdio trijumf.

Barski tim do pobjede vodio je Nemanja Vranješ sa 19, Brendis Rejli-Ros dodao je 12, dok su po poen manje ubacili Uroš Luković,Vukota Pavić i Strahinja Mićović.

U podgoričkom timu Nemanja Gordić postigao je 22, a Nikola Ivanović 17 poena.

Barani imaju sada 11 pobjeda i vrlo su blizu da osiguraju doigravanje. Budućnost je ostala na 15 trijumfa, Zvezda ima šansu da se izjednači sa Podgoričanima na vrhu, ako savlada Partizan.

Istina plavo-bijeli i dalje drže sve u svojim rukama pošto imaju bolji međusobni skor od crveno-bijelih, pa će ako slave u svakom meču do kraja osigurati prvo mjesto bez obzira na to što Crvena Zvezda uradi.

tok meča:

IV četvrtina

kraj!

40′ Mornar je blizu pobjede, 87:81 na 15 sekundi prije kraja.

40′ Trojka Gordića na početku posljednjeg minuta. Tajm aut Mornar koji i dalje ima veliku razliku od pet poena.

39′ Pretposljednji minut meča je počeo, velika prednost Mornara od devet poena 84:75. Luković je odigrao sjajne role u oba smjera.

36′ Serija Mornara 8:0 u dva minuta. Nakon Vranješove trojke, Mićović je pogodio tricu, pa Ros za dva poena i razlika je deset poena na četiri minuta prije kraja!

34′ Trojka Gibsona, pa polaganje Barovića za minus dva, ali brza paljba Vranješa za plus pet. Tri trojke Vranješa u četiri minuta posljednje četvrtine.

33′ Nemanja Vranješ nevjerovatnim trojkama otvara posljednju četvrtinu. Donosi svom timu prednost od šest poena u 33. minutu. 73:67!

III četvrtina

30′ Kakvo kucanje Danila Nikolića za kraj četvrtine. Mornar vodi pola koša, 65:64! Ipak je tri razlike, zakasnio je Nikolić, isteklo je vrijeme!

29′ Pao je intezitet meča u odnosu na prvi dio, mnogo praznog hoda i dosta promašaja i grešaka. Jasno je da će se sve odlučiti u posljednjem periodu. 62:60 pred posljednji minut trećeg dijela.

25′ Mornar je vezao šest poena stigao je do 58:52, ali brzo se Budućnost vraća u egal. Tajm aut Džikića i četiri vezana poena gostiju. Problem za Mornar po četiri lične greške Nidama i Bakića!

23′ Koš za koš igra se na startu trećeg dijela. Minimalna prednost Mornara.

Nastavljen je meč u Baru.

II četvrtina

20′ Budućnost je stigla do izjednačenja u posljednjem minutu poluvremena. Odlična košarka i neriješeno je. Mornar je imao i 9 poena predosti, ali je Budućnost stigla taj minus. Pavić je dao 10, Ros osam, a Nidam sedam poena. 14 Gordić za goste, 12 Ivanović.

19′ Samo dva poena razlike i tajm aut Mornara. Trojke Ivanovića i Gordića i 43:41.

16′ Budućnost je tu, uprkos sjajnom šutu Mornara drži priključak, sada je šest poena razlika nakon ofanzivnog skoka i poena Zorana Nikolića.

14′ Sjajan start druge četvrtine Mornara. Serija 8:0, nakon trojke Pavića za +9. Osam trojki je već dao barski tim i briljantno šutira na ovom meču zasada i to je problem za Budućnost.

I četvrtina

Kraj prve četvrtine i trojka Rosa uz zvuk sirene. 6/10 Mornar puca za tri poena i ima prednost 25:23!

10′ Tenzije zbog uvrjedljivog skandiranja sa tribina. U pitanju su navijači Budućnosti koji su upozoreni da bi mogli biti izbačeni iz dvorane. Odužila se prva četvrtina dva minuta košarke traju 10-tak minuta.

8′ Šoutajm Ilića u ekipi Budućnosti. Dvije trojke, pa onda fenomenalno kucanje preko Lukovića. Na drugoj strani Mornar šutira sjajno trojke i ima prednost 21:19 nakon trica Rosa i Nidama.

6′ Trojkom Mićovića Mornar je prvi put poveo u šestom minutu meča – 15:14. Velika borba od samog starta ovog meča, kao što se i očekivalo.

4′ Odličan početak meča za Budućnost, prednost u jednom momentu i šest poena 9:3, međutim pet vezanih poena Mornara na koje odgovara trojkom Ilić. 12:8 poslije četiri minuta.

Najvažniji derbi naše dvije ekipe u regionalnom takmičenju veoma je bitan za oba tima. Baranima za četvrto, a Podgoričanima za prvo mjesto pred plej of.

Očekivanja iz domaćeg tabora pročitajte OVDJE.

Šta su Podgoričani poručili možete naći OVDJE.

A zbog čega su bili ljuti navijači Budućnosti informišite se OVDJE.

V.J.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nindža Pipun
Gost
Nindža Pipun

Pavićeviću sram te bilo!!! Više nijesi dobrodošao u CRNOGORSKU Podgoricu i SC “Morača”!!!

Serdar Janko
Gost
Serdar Janko

Hahaha deri Bokanucnost,svaka cast Mornar!!!

Dejan dom bijel
Gost
Dejan dom bijel

Čekamo ujaka oberhausena vukovica da dodje u goste 😂😂😂😂😂😂😂😂čami sa Vanjom čekajući 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Dejan dom bijel
Gost
Dejan dom bijel

Zakuca sam preko sva tri nikica neće se zenit. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

starac fočo
Gost
starac fočo

Umor Budućnosti i bez igračkog pojačanja na poziciji 5 su učinili svoje, svaku odbijenu loptu kupili su igrači Mornara, kojima čestitam na zasluženoj pobjedi. Plašim se da će po ko zna koji put biti prokockano sve dobro što je urađeno u dosadašnjem toku prvenstva. U svakom slučaju, hvala momci i svaka vam čast.

BeranacCG
Gost
BeranacCG

Znaci opet nista od prvog mjesta za budućnost, idu na cedevitu u 1\2 finale i ispadaju . Haha

metadon
Gost
metadon

Dobro je da je Podgorica prepoznatljiva,tamo je već elita sa Marsa.Samim tim,što nam je to ruglo glavni grad,dovoljno je da vidimo da smo niđe

Kukolj
Gost
Kukolj

Svaka cast igracima Mornara,treneru posebno!!!Samo naprijed!

Ojhaaaaa
Gost
Ojhaaaaa

Sto je lijepo biti Baranin i SRBIN 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Anti drps
Gost
Anti drps

Dolje podgoricka drps banda dominiraj MORNARE!

Barski
Gost
Barski

MORNAR MORNAR MORNAR

Srpski Bar
Gost
Srpski Bar

Bravooooooooo Mornar da spustimo na zemlju dps vjestacki tim

Zds
Gost
Zds

Odlicno, ako kao rezultat ovoga titulu aba lige i evroligu uzme mutant iz predgradja beograda a ne Buducnost Mornar treba iskljuciti iz cg lige zbog rada protiv interesa cg kosarke

Mira
Gost
Mira

Navijaju za mornar samo kad igraju protiv buducnosti, inace su grobari i delije

Rade007
Gost
Rade007

Hahaha živa istina mamu im iskompleksiranu,smrdljivu.

CG NY
Gost
CG NY

evo smo ih jos jednom pustili da dobiju. Odbijajuci nase navijace se satro prikazuje neprijateljstvo dva kluba. A dje bi bolje.

Mio
Gost
Mio

Bar je doveden do neprepoznatljivosti kao Herceg Novi.ovaj su zaposjeli izbjeglice sa Kosova, doseljenici iz Rožaja i Gusinja… Svi oni imaju zajedničku crtu a to je mržnja prema svemu što ima crnogorski predznak

Komad
Gost
Komad

Da te ne lazem, ti gusinjani i rozajci su nam donijeli nezavistnost, pa si samim tim jedan jako kontradiktoran komentar napisao.

Giro D\'Shabo
Gost
Giro D\'Shabo

Napokon pustiše Varvare da uđu!

Barani
Gost
Barani

Kasnio im voz,nismo mi krivi!
Teretni naravno!!!

Dejan dom bijel
Gost
Dejan dom bijel

Ja ne smijem ući u ovu dvoranu mene gledaju kao teroristu kad se primaknem dvorani.

Dejan dom bijel
Gost
Dejan dom bijel

Odakle ovome pavicevicu pare. Vozio je džipa mercedosovog ima više od petnaest godina. I ko zna po koliko je para ostavio na kladionicu. Uplaćuje po dvadeset tiketa po pedeset sto eura svake tri dana.

Giro D\'Shabo
Gost
Giro D\'Shabo

Očekivao sam slet Zvezde i Partizana na početku utakmice a sve u ćast netrpeljivosti trenera Pavićevića kontra podgoričkog kluba..
Ajmo Plavi!!!

Send this to a friend