Košarka

Važnu pobjedu krunisati slavljem protiv Budućnosti

foto: KK Mornar

Prije samo dvije noći velikom pobjedom u Mađarskoj protiv Solnoka, košarkaši Mornara su se izborili za nastavak evropske plovidbe u Fiba Evropa kupu, a Dnevne novine su juče razgovarale sa Nemanjom Vranješom. Upravo su njegova mirna ruka u finišu i pogođena slobodna bacanja donijeli Baranima važnu pobjedu kojom je nastavljena sjajna serija četvrti uzastopni trijumf, osmi na posljednjih devet mečeva.

“Bila je ovo velika i važna pobjeda za nas, protiv ekipe koja posebno na domaćem terenu igraju jako dobru košarku. Solnok, po mom mišljenju, ima kvalitet i za ABA ligu”, ističe crnogorski reprezentativac na početku razgovora.

Kako si zadovoljan svojim partijama? Baš kao i cijela ekipa u prethodnom periodu igraš sve bolje.

“Ušli smo u pravi ritam što i rezultati pokazuju. Mislim da smo pokazali da nijesmo slučajno tu gdje jesmo. Na oba fronta konkurišemo za same završnice, tako da i ja moram biti zadovoljan svojim partijama u posljednje vrijeme” jasan je iskusni bek.

Često je trener Mihailo Pavićević isticao da će mečevi u Fiba Evropa kupu biti sjajne pripreme za ono što vas čeka u ABA ligi. Koliko su vam značili?

“Pa, ispostavilo se da nam mečevi u Evropi znače i prave fine uvertire pred Jadransku ligu. Gotovo poslije svake pobjede, stiže i pobjeda u ABA ligi. Ne bih imao ništa protiv da se ta tradicija nastavi i u nedjelju u crnogorskom derbiju”, osvrnuo se Vranješ na duel protiv nekadašnjeg kluba.

Igranje na dva fronta ponekad može predstavljati problem. Kako se nosite s tim?

“Nije toliko teško igrati same utakmice koliko putovanja uzimaju vremena i teže padaju. Nekoliko puta smo imali daleka gostovanja koja su trajala po par dana, ali kako nama tako i drugima uspjeli smo da izađemo na kraj sa tim”, priča Vranješ.

Pred Mornarom je najvažniji period ove sezone slijede završne borbe za plej-of ABA lige. Da li postoji mali pritisak?

“Ne. Svaka utakmica je priča za sebe, a siguran sam da ćemo u svakoj imati šta da prikažemo. U svakom meču ćemo tražiti svoju šansu kao što radimo cijele sezone. Rano je za kalkulacije, ali imamo jako dobre izglede za plej-of. To bi bio i veliki plus za crnogorsku košarku koja puno dobija” poručio je za kraj Nemanja Vranješ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
zamalo
Gost
zamalo

Kako da ne, samo se nadaj. Mada kada vam gostuje Budućnost kao krvnici se naostrite. A sa Beograđanima se u usta ljubite…

Milos
Gost
Milos

Ne sumnjam da ce zivot ostaviti protiv Buducnosti.. a kad dolaze Partizan ili Zvezda predaju se u startu, kao prevelika cast igrati sa njima i ta prica., a proplasirani kad ih dobije bice da je sudija kriv, bzvz

YCASCS
Gost
YCASCS

Partizana smo dobili dvaput strucnjace!!!

realni pg
Gost
realni pg

Pustaju himnu Partizana prije pocetka utakmice protiv njih u sred Bara!!!Da ih bolje motivisu😃

Send this to a friend