Košarka

Vučević: Sanjam Olimpijske igre sa CG

Reprezentativac Crne Gore Nikola Vučević kazao je u intervjuu za portal “basketusa” da bi predstojeći nastup našeg nacionalnog tima na Eurobasketu mogao biti i posljednji, s obzirom na nedavne promjene u kvalifikacijama.

“Za malu zemlju, kao što je Crna Gora, velika je stvar biti učesnik velikog takmičenja. Uz sve promjene u kvalifikacijama, biće teško doći do završnice ubuduće, tako da je ovo možda naš posljednji Eurobasket. I zato je važno da damo sve što imamo”, istakao je Vučević.

Cenatr Orlanda kaže da je situacija u NBA ligi znatno drugačija.

“Neko igra u ekipama, u kojima je pritisak manji, a rijetko kada cijelu karijeru igrači provedu u istom klubu. Kada igraš za svoju zemlju, igraš do kraja karijere”, podvukao je Vučević.

Njegova velika želja je da sa crnogorskom selekcijom zaigra na Olimpijskim igrama.

“Kada sam bio mlađi, bila je Jugoslavija, sa briljatnim igračima, koji su pravili velike rezultate. Kasnije, država je postala Srbija i Crna Gora, zatim samo Crna Gora. Kao mlađi, gledao sam Divca i Stojakovića, i sve te igrače koji su blistali na svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama, i imao sam jednu želju – da budem na tom mjestu jednog dana. To su bili magični trenuci. Znam da sa će biti vrlo teško sa Crnom Gorom doći do Olimpijskih igara, ali sanjam o tome”, zaključio je Vučević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
?257000$0000?
Gost
?257000$0000?

Nemaju pozovite. ……..?

Pera detlic
Gost
Pera detlic

Kad bi Crnogorci,mislim na sve građane, htjela igrati za svoju državu nebi bilo tesko

Montenegro
Gost
Montenegro

Ja sam crnogorac nema ga preko mene aki drzava nista ne radi za te momke .. ne traze ni oni pticje mlijeko ali traze da osjete da i drzava zeli da oni igraju za nju.. traze samo malo postovanja.. sjetimo se sa rukometom sta se desavalo.. svako okupljanje reprezentacuje morali su uz sve drugo da daju i po 200e.. a… Više »

Send this to a friend