Ostali sportovi

Crnogorac prvak planete u šahu

Crnogorski šahista Predrag Nikač osvojio je titulu prvaka na 14. IBCA Svjetskom pojedinacnom prvenstvu za osobe sa smetnjama vida u Kaljariju.

Nikač je u posljednjem kolu, remizirao protiv poljskog velemajstora,prvog nosioca sampionata, Marčina Tazbira, sto mu je bilo dovoljno da sa sedam ipo poena zadrži čelnu poziciju i osvoji zlatnu medalju.

Nikač je šampionat završio sa šest pobjeda i tri remija.

Pobijedio je Slovenca Aleksandera Uršiča, Rusa Ruslana Draganova, bugarskog internacionalnog majstora Rasima Nizama, Ukrajince Vladislava Kolpakova i Olega Tuku i Poljaka Pjotra Dukačevskog.

Remizirao je, osim sa Tazbirom, protiv Poljaka Anžeja Migala i Alekseja Smirnova iz Rusije.

Na šampionatu, koji je okupio 86 igrača , igralo se po švajcarskom sistemu devet kola i 40 poteza za dva sata po igraču, plus po sat do kraja partije.

Nikač je prošle godine na šampionatu svijeta u Halkidikiju bio četvrti, dok je godinu ranije na šahovskoj olimpijadi u Ohridu osvojio zlatnu medalju na prvoj tabli.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
max
Gost
max

Jes,no onaj paun od ministra,ne ljubi misaonu igru i uspjehe šahista.I u Kaljari se himna svirala,Janoviću.Driješi kesu,za šahiste!

Kilibarda
Gost
Kilibarda

Nikac svaka cast. E sad i drzava da se pokaze nacionalna penzija najmanje

m🍹n☀e
Gost
m🍹n☀e

Pa dje si Kilibarda kuco stara☺

Goran
Gost
Goran

Svaka ti cast!
Ovo treba da se posteno nagradi od drzave

Baki
Gost
Baki

Svaka cast!

LSCG
Gost
LSCG

SVAKA ČAST !!!! Puno još uspjeha u životu,na svakom polju ti želim!!!

BakaPg
Gost
BakaPg

Svaka čast Nile!Sad može slogan i nikšićko pivo da ima uz svjetskog prvaka😀.Mislim da mu je mnogo pomogao i kolega intermajstor Zdravko Vuković u ulozi sekundanta.Neka je srećna titula svjetskog šampiona koju donosiš našoj Crnoj Gori!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Bravo Peđa. Vrhunski odigrano.

Bar4me
Gost
Bar4me

Cestitke.

Aaaaa
Gost
Aaaaa

Bravo.

Milos
Gost
Milos

Svaka cast majstoru. Sad mu dodijelite nacionalnu penziju. Covjek je prvak svijeta u misaonoj igri. U srecnim zemljama vodio bi drzavu

Lipa
Gost
Lipa

Svaka čast, bravo!

Send this to a friend