Ostali sportovi

Furtula želi na Svjetsko prvenstvo

Danijel Furtula 2018. godinu pamtiće po povratku nakon skoro dvije godine, a nakon što je sanirao povredu leđa i uspio da ostvari sjajan rezultat (63,28m), da bi zatim osvojio i bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu.

Nakon mini odmora, crnogorski atletičar koji je učestvovao na Olimpijskim igrama u Londonu i Rio de Ženeiru, te perioda koji je iskoristio da održava formu u rodnom Mojkovcu, juče je otputovao za Medulin, gdje će tokom narednih pet sedmica biti na pripremama.

“U Mojkovcu je bilo gotovo nemoguće odraditi nešto ozbiljnije. Ali, ipak sam se trudio da do odlaska na pripreme odrađujem određeni dio. Međutim, zbog snijega i hladnoće gotovo je nemoguće organizovati trening u Mojkovcu, a s obzirom na to da u gradu nema teretane, bio sam primoram da idem u Bijelo Polje. Tako sam svakodnevno putovao tridesetak kilometara do teretane. Baš zbog toga, radujem se što idem u Medulin, koji je za mene stara baza”, kazao je za Arenu Danijel Furtula.

Mojkovčanin se sredinom prošle godine dogovorio da bude pod nazorom Edisa Elkasevića, priznatog stručnjaka, koji je trener Sandre Perković, hrvatske atletičarke, koja je obilježila “kraljicu sportova” u protekloj deceniji osvojivši sve što može da se osvoji. Edis i Sandra otputovali su na pripreme u Sjedinjene Američke Države.

“Razmišljao sam o tome, ali to je već preveliki trošak i nije bilo moguće organizovati tako nešto. Ipak, biću u timu sa bacačima kojima sam trenirao i ranije, a sve po program Edisa Elkasevića, sa kojim, sam svakodnevno u kontaktu. U Medulinu sam bio i ranije, znam da ću imati vrhunske uslove i radujem se što ću biti u prilici da treniram maksimalno”, dodao je Mojkovčanin.

Danijel Furtula nakon što je 2011. godine u Talinu na Evropskom prvenstvu za juniore osvojio srebro (63,54m), samo godinu kasnije na Evropskom kupu (do 23 godine) u Baru osvojio je zlato (60,24m).

Furtula je tokom 2013. osvojio čak tri zlata postao je šampion na Evropskom kupu (do 23 godine) 62,10, kao i na Igrama malim zemalja Evrope (62,83m), gdje je bio zlatni i u kugli (18,43m). Osvojene su i bronze na Mediteranskim igrama (61,41m) i na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore (61,61m).

Prošle godine izmakla mu je norma za Evropsko prvenstvo, a ove će upravo akcenat biti na normi za SP.

“Zimsku sezonu bacači koriste za pripreme. Rijetko se ko odluči za bacanja u dvorani, ali baš iz tog razloga imamo dovoljno vremena da se pripremimo na pravi način. Očekuje me paklen rad, a onda od maja kada krene sezona na otvorenom kreće i pohod na velike stvari”, istakao je Danijel Furtula i pojasnio:

“Želim hitac od 65 metara, koliko iznosi norma za Svjetsko prvenstvo. Nadam se da mogu ove sezone to da ostvarim i da ću se plasirati na šampionat u Dohi. Ove godine je specifična situacija, jer se prvenstvo održava tek u oktobru zbog velikih vrućina, tako da treba biti spreman i tempirati formu na pravi način. Nadam se da mogu biti na prvenstvu svijeta, a onda bih ponovo sanjao velike stvari”, jasan je Furtula.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ubaceni element
Gost
Ubaceni element

I ja, no mi ne moze bit..

Send this to a friend