Ostali sportovi Gost legendarni Agajev

Janović otvorio seminar u Tivtu

Ministar sporta i mladih Nikola Janović otvorio je u Tivtu karate seminar čiji je gost Rafael Agajev, jedan od najboljih i najtrofejnijih karatista današnjice.

Tom prilikom Janović je istakao da navedeni seminar predstavlja značajnu mogućnost za unapređenje znanja u oblasti karatea, kao i da ga posebno raduje što je Crna Gora u prilici da ugosti stručnjaka ovog ranga.

“Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih u kontinuitetu pružaju podršku razvojnim programima nacionalnih sportskih saveza u rekordnim iznosima do sada. Kada je u pitanju karate, sa posebnim zadovoljstvom mogu da istaknem da su, od formiranja Ministarstva, sredstva koja se izdvajaju za razvoj ovog borilackog sporta visestruko uvecana. Da smo na pravom putu pokazuje i ovaj seminar na kojem ucestvuje preko 200 karatista i na kojem Crna Gora ima priliku da ugosti gospodina Rafaela Agajeva, koji je veliko ime u svijetu karatea”, naglašava Janović.

Ministar je zaključio da će država nastaviti jos dinamicnije da ulaze u razvoj sporta i edukaciju sportskih kadrova, što je, kako navodi Janovic, i najbolja garancija za brzi razvoj sporta u našoj zemlji.

Na otvaranju seminara su, osim ministra Janovica, govorili i Rafael Agajev, Sinisa Kusovac, predsjednik Opštine Tivat, Ivan Krstajić, predsjednik Karate saveza kao i predstavnici Karate kluba “Mawashi” koji su i domaćini seminara.

Send this to a friend