Ostali sportovi Evropsko prvenstvo

Meč odluke i velike nade

Tokom cijelog ljeta radili su u tišini, na isti način su ispraćeni u Holandiju, sa prognozama da će svaki osvojeni set biti veliki uspjeh. Međutim, nakon nedjelju dana u zemlji lala”, te četiri meča u grupi D Evropskog prvenstva (pobjeda i tri poraza), stigli su na korak od veličanstvenog rezultata.

Rezultata koji niko nije mogao ni da sanja uoči odlaska na šampionat Starog kontinenta. Odbojkaši Crne Gore, u posljednjem kolu grupne faze, u Amsterdamu igraju sa Češkom (17.00) meč za prolaz u osminu finala i selidbu u Antverpen.

Našem timu je nakon trijumfa Čeha nad Holandijom neophodno da pobijede sa 3:1 ili 3:0.

A, da mu je neko ponudio da u posljednjem meču, protiv ovog rivala odlučuje o plasmanu među 16 najboljih selektor Veljko Bašić bi objeručke prihvatio.

“Odmah bih potpisao dva puta, odmah da vam kažem'” rekao je Bašić novinarima u Amsterdamu.

Bašić i njegovi izabranici imali su praktično dva slobodna dana da se pripreme za odlučujuću utakmicu. U porazu od Poljske u utorak iskusni stručnjak je odmarao prvu postavu, dao šansu igračima koji je nijesu dobili u prva tri meča. Selekcija je juče odradila dva treninga u jutarnjim satima fitnes, a popodne lagani odbojkaški.

“Iskoristio sam utakmicu sa Poljskom da odmorim igrače. Zadovoljan sam igrom rezervnih igrača”, rekao je Bašić, pa dodao: “Sva naša pažnja je usmjerena na Češku”.

Četiri meča odigrala je Crna Gora na EP. Dovoljno za neku analizu. Pokazali su Vojin Ćaćić i drugovi da mogu igrati na visokom nivou (kao protiv Estonije), ali bilo je i padova kao na mečevima protiv Holandije i Ukrajine. Protiv Poljske teško je bilo šta reći, jer je aktuelni šampion svijeta mnogo kvalitetniji.

“Loša strana je da imamo problema sa prijemom, ako neko jako servira. Imamo problema kada uđemo u seriju izgubljenih poena, ne možemo tako lako naći rješenje”, jasno je poručio Bašić.

A, kao pozitivnu stranu iz prethodna četiri meča Bašić je istakao karakter momaka.

“Pokazali smo u određenim momentima kada je situacija izgledala izgubljeno, kao protiv Estonije da možemo da se vratimo. Vjerovatno jer je to bila ključna utakmica za nas na EP. Pokazali smo da ima razloga za nadu. Ekipa napreduje onako kako sam očekivao, a ova današnja utakmica će pokazati naš realan kapacitet”, ističe Bašić.

Česi su u Roterdamu, a onda i u Amsterdamu pokazali da imaju kvalitet.

Igraju rasterećeno, nemaju nikakav pritisak, a iz takvog raspoloženja dolaze izuzetno jaki servisi. Bašić i njegovi saradnici imali su prilike da uživo isprate mečeve selekcije Mihala Nekole i vide njihove dobre i loše strane.

“Oni su kao i sve ekipe fizički puno jači od nas. I oni puno zavise od kvaliteta servisa, pa ako ih krene moraćemo naći soluciju za to. S druge strane mislim da igramo bolje u blok odbrani. Biće teško, kako za njih, tako i za nas”, jasan je selektor, koji je dodao.

“Napašćemo ih, naročito flot servisom. Probaćemo da odmaknemo dizača od mreže, što bi pojednostavilo našu igru u bloku i odbrani. Jedna utakmica na sve ili ništa”, jasan je Bašić.

Crna Gora i Češka igraće od 17 sati.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marius
Gost
marius

Vrnite te im, za ono 3:0 s fudbala. Srećno momci, srećno Crna Goro!

Boris
Gost
Boris

ajde da bog da da izgubite!!! reprezentacijo dps-a

Send this to a friend