Ostali sportovi

Perunović ogorčena: Sada ću jedva imati za patike

Odluka Ministarstva sporta da Atletskom klubu Nikšić uplati 1500 eura za jednogodišnje funkcionisanje dovela je pred gašenje sportski kolektiv koji je iznjedrio brojne sjajne atletičare.

Slađana Perunović je upravo iz ovog kluba stigla i do Olimpijskih igara i teško je prihvatila odluku nadležnog ministarstva.

„A kako da reagujem, šta da kažem? Da kažem da treniramo još jače, bolje, postignemo još bolje rezultate? Ne znam imamo li više snage da se bez ikakve motivacije borimo. Sad ću jedva imati za patike, a da ne pričamo za ostalo“, ogorčeno za portal Onogošt.me priča Perunović i dodaje da je od kluba imala stipendiju od 150 eura mjesečno i još 350 eura od ASCG kojem, kako kaže, duguje veliku zahvalnost.

„Zbog nedovoljnih finansijskih sredstava koje moj klub ima za godinu dana, neću moci ići na takmičenja na koja sam dosad išla o trošku kluba, jer ASCG nije dužan da snosi troškove puta“, kaže ova tridesettrogodišnja Nikšićanka.

Na kraju, dodaje, čitava ova priča šalje jednu lošu poruku svim mladima koji sanjaju da kroz atletiku pokušaju ostvariti neke velike sportske rezultate.

„U Nikšiću ima mnogo talentovanih koji treniraju u našem klubu. Plašim se da će izgubiti volju kad vide šta se dešava, jer ako nekom ko zaslužuje ne pomažu, kako će onda ostalima koji imaju zasad samo volju da se bave atletikom“, poručila je Slađana Perunović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Danilo
Gost
Danilo

Batali trcanje ,udaj se dobro ,zgodna si i zavrsi posao

ana
Gost
ana

koliko imaš radnoga staža Slađo misliš li cio vijek da budeš sportistkinja

Dragutin
Gost
Dragutin

Jesi glasala za dps sad na ove izbore, da te ne kunem?? 🙂

Vlajko
Gost
Vlajko

Aciki 8 miliona

Homer
Gost
Homer

Sladjo, pa ne mogu sekretarka Bulatovic, a ni momak iz medija Lalevic,da znaju bilo sta o sportu kojim se ti bavis…nemoj da te to cudi.

Drekavac
Gost
Drekavac

I onda kad druge drzave nasim talentovanim sportistima ponude mnooogo bolje uslove i oni podju da se takmice za njih, zato sto se nasa drzava odnosi prema njima, ne kao majka, no kao maceha, onda m itreba svi u glas da ih ispljujemo i ispusujemo kako nisu patriote. Ako ih drzava ne voli, a cinjenice ne kazuju nista drugo, treba… Više »

Marko
Gost
Marko

Ne moze minstarstvo ili uprava sve troskove da snosi, sto neko u gradu ne prepozna i teres pa sponzorise klub?? Sta radi uprava kluba, zimski san? Dovedite sposobne ljude i nema greske

sto se radi
Gost
sto se radi

potuno si u pravu, ne moze Drzava da sponzorise klubove. Najbolje svi klubovi iz svakog sporta da traze pare od Drzave da funkcionisu. E drugo je sponzorisati reprezentativce i olimpijce, to bi trebao olimpijski savez da zavrsi a da je mene Drzava kriva sto klub nema para da me spozorise, ta prica ne pije vodu.

fedja
Gost
fedja

Ovo COK i pobunjuje sportiste. Simonovicu ne odgovara novi ministar jer se moraju podnosit racuni.

alo
Gost
alo

Dzabe sposobna uprava, nema ti vise filantropije i drustvene odgovornosti od kad su jake firme u rukama stranaca. Sponzorstava skoro i da nema. Drustvena odgovornost se danas svodi na sadjenje par malih stabala od strane radnika koja se najcesce i ne prime ili kupovinu nekog malog aparata nekoj bolnici

Anonimus
Gost
Anonimus

Dodji u Kotor, i ministar je odavde, a i niksicani su n domaći…

uske
Gost
uske

Pomenite petrusica pretrco je citavu planetu.Tri puta njujorski maraton zasluzio je nacionalnu penziju.Javi se simonovicu progovori kao one veceri kad ti je ministar zavrno slavinu.

Send this to a friend