Ostali sportovi Odjeci uspjeha

Ponos kluba, grada i Crne Gore

Džudistkinji Jovani Peković, koja se nedavno okitila zlatnom medaljom na EP (U23) predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović juče je i zvanično čestitao, upriličio prijem za nju i uručio joj prigodnu nagradu.

Prvi čovjek grada podno Trebjese podsjetio je da su samo rijetki sa ovih prostora uspijevali u ovom sportu stići do pobjedničkog postolja na velikim takmičenjima, ali i da vjeruje da se od Jovane tek očekuju sjajni rezultati.

“Nikšićani su perjanica crnogorskog sporta, ima ovaj grad svoje predstavnike na svim Olimpijadama u posljednje vrijeme, a ja se nadam da će i Peković u narednom periodu predstavljati naš grad i državu na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri. Svojim znanjem, fizičkim predispozicijama i sve većim iskustvom ona će sigurno stići do olimpijske vize”, kazao je Grbović.

Peković se zahvalila i još jednom ponovila daje srećna što je na takav način u Rusiji predstavljala malu, ali ponosnu Crnu Goru.

“Rekla sam više puta, svaki djelić ove medalje pripada nekome i srećna sam što sam na ovaj način predstavljala svoj DžK Akademik, Nikšić i Crnu Goru. Vidim da se svi od moje porodice, trenera do sugrađana ponose ovim rezultatom, a ja ću se potruditi da u budućnosti svi budu još ponosniji”, kazala je Jovana Peković.

Predsjednik DžK Akademik Dragan Blagojević je kazao daje veliki trud i napor uložen da bi se ova medalja osvojila, da se Jovana posebno u posljednje dvije godine trudila.

“Nastojaćemo i ubuduće da opravdavamo materijalno-tehničku podršku lokalne uprave i Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva sporta, da stvaramo što više takmičara i šampiona.cVjerujem da ćemo uskoro afirmisati i ostale mlade takmičare Akademika, te da ćemo na velikim takmičenjima imati zapažene rezultate”, kazao je Blagojević.

Send this to a friend