Ostali sportovi Saopštenje

Reagovanje Judo saveza Crne Gore

Judo savez Crne Gore saopštenjem se obratio javnosti zbog, kako pišu, pokušaja obmane pojedinaca koji se nazivaju, navodi se, Džudo savez.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Kao jedini legitimni i medjunarodno priznati Judo savez Crne Gore želimo da reagujemo na lažna medijska saopštenja, spinovanja i obmanjivanje javnosti od strane odredjenih pojedinaca koji se lažno predstavljaju kao “Džudo savez Crne Gore”.

-Prije svega želimo da kažemo da Rješenje Ministarstva sporta i mladih kojim se priznaje jedini legitimni Judo savez Crne Gore nikada nije bilo predmet bilo kakvog sudskog spora iz razloga sto je Judo savez Crne Gore osnovala većina najmasovnijih i najjačih crnogorskih džudo klubova koji su ispoštovali sve tražene procedure i uskladili sva akta sa novim zakonom o sportu i onako kako isti nalaže.

-Začudila nas je presuda Upravnog suda koja poziva na selektivnu primjenu zakona o sportu u skladu sa interesima pojedinaca. Očigledno je uspio višemjesečni pritisak na sudije Upravnog suda čim je i pored svih jasnih i vidljivih činjenica donijeta ovakva odluka.

-Čvrsto vjerujemo da će u ponovljenom postupku Ministarstvo sporta i mladih potvrditi da je bivši Džudo savez izbrisan zbog brojnih nepoštovanja pravila i procedura zakona o sportu, što je za njih bilo svojstveno tokom čitavog svog rada.

-Smatramo da pravosudni sistem više neće dozvoliti da konačno uspostavljeni red u džudo sportu bude potresan presudama koje ne idu u pravcu donošenja zakonitih akata sportskih organizacija. Novim zakonom o sportu konačno je omogućeno da se uspostavi red u sportskoj oblasti i zato se ne smije ni na koji način narušavati njegova primjena.

-Ono što želimo da razjasnimo i iza čega čvrsto stojimo je to da odluka Upravnog suda po ovom pitanju ne može imati nikakav uticaj na legitimitet Judo saveza Crne Gore koji ima rešenje Ministarstva sporta i mladih i priznat je od strane Evropske i Svjetske Judo federacije.

Judo savez Crne Gore nastavlja sa radom kako bi džudo sportu vratio status i imidž koji je u predhodnom periodu bio ozbiljno narušen od strane bivšeg rukovodstva Dzudo saveza, a ogledao se u nepoštovanju zakona, finansijskim malverzacijama i nepoštovanju državnih institucija i pojedinaca koji ih vode.

Želimo da Judo savez Crne Gore bude organizacija koja će raditi po zakonu, biti ozbiljan partner domaćim i medjunarodnim sportskim institucijama i kuća za sve džudo klubove i takmičare u Crnoj Gori.”

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Surova realnost
Gost
Surova realnost

A Bečko, nema više izvora prihoda za kladionice, kockarnice…a dobro bilo majku mu iz kase džudo saveza cccc. I sad muka. A najgore što mladi perspektivni sportisti gube ovim budalaštinama,ne idu na takmičenja i međunarodne treninge jer za njih i te rabote nema para, a za ovo te nabrojah bilo je…E sad ministarstvo da li će biti i htjeti da… Više »

Advokat
Gost
Advokat

Ljudi stvar je vrlo jasna. Jedini legitimni savez je Judo savez Crne Gore….Stari savez se sudi sa ministarstvom i odluka suda da poništi rješenje o brisanju i traži od ministarstva da izda novo rješenje ne znači da se stvar vraća na pređašnje stanje i da je validan Becanovicev savez,to su obične gluposti. Ministarstvu je poništeno rješenje jel je navelo da… Više »

Adil
Gost
Adil

Tačno!

Zatvor
Gost
Zatvor

Osta Bocko bez selektorskog mjesta, sad ce Migina Rokija postaviti. A micite se strucnjaci, i jedni i drugi…

Sloboda
Gost
Sloboda

Nesto najpametnije sto se moze uraditi da je srece… sa njim i da odu i mrva i srki i nole i daka i bocko i zoki i omer i roki i onda ce biti bolje kad mladji krenu da rade. valjda…

Zatvor
Gost
Zatvor

Tako je, svi kuci. Da proba neko drugi, gore ne moze svakako. Da ima klubova pa maknu i jedne i druge, i formiraju novu vecinu. Izvodljivo ako ima volje i pameti…

Jiins
Gost
Jiins

Niste vi krivi,nego ministarstvo sto vas je navelo na tanak led napisavsi Vam rjesenje ne cekajuci odluku Suda.
Greska ministarstva je odje krucijalna,a
Vi cete biti kolateral tako sto CE se vase rjesenje ukinuti,a vratice se u registrar ovaj prvi savez.To je tako s pravne strane 100%,a ovo je mali dio Koliko je ministarstvo gresaka ucinjelo.

Klayd
Gost
Klayd

Hahahaha,kakva si ti legenda….Kakve veze ima ovo rešenje sa rešenjem Judo saveza Crne Gore….Vi ste definitivno potpuno nepismeni….

Dragan
Gost
Dragan

Haha obajavljen demanti tzv judo saveza a predhodno nijesu smjeli da objave saopstenje džudo saveza. Ovo je legendaran portal….smjeh…

Trim-Line
Gost
Trim-Line

Izgleda da su i sudije Upravnog suda u biznisu privatnom sa Becanovicevim Trim centrom kada mogu ovakve sramne presude da donose….Pi

Montenegro
Gost
Montenegro

Jos cete im sve platit.. ne moze se na silu gasit savezi i klubovi.. a Čadjenović iliti a predsjednik vam saveza ne zna ni sta je IPON a kamo li sto drugo…

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ne sprdaj se….Ovo je tehnička stvar,nema veze sa time koji je savez legalan….Čađenović će kralj!

Čadjo
Gost
Čadjo

Čadjo možda ne zna šta je Ippon,ali zato Bečanovic fantastično poznaje ouči-gari po džepovima klubova i takmičara…Mici se tamo avetinjo

Mira
Gost
Mira

Normalno! Upravni sud je samo vratio ministarstvu da ponovo donese rešenje koje će biti isto kao ovo ….Samo radite po zakonu,a Bečanović neka podmicuje sudije po Upravnom sudu i neka im obraz kida….

Darko
Gost
Darko

I ja mislim da je ponisteno samo iz nekih formalnih razloga ali to bi izbrisani savez dramaticnije da docara

Umorni ratnik
Gost
Umorni ratnik

😂😂😂😂 dobar komentar

Svetlana
Gost
Svetlana

Boje se izgleda i sudije starog Dzudo saveza, ko zna sta je tu radjeno

Send this to a friend