Ostali sportovi

Za Budućnost navijam svim srcem!

Proslavljeni crnogorski stručnjak Igor Kolaković kazao je da mu je idol iz djetinjstva Dragan Kićanović, kao i da je Budućnost klub za koji navija svim srcem.

Sadašnji selektor Irana prisjetio se tinejdžerskih dana u Podgorici.

“U tom periodu djevojke i mladići su pratili sva velika takmičenja, u svim sportovima. Vezivali smo se za aktuelna prvenstva, sve sportove i pronalazili svoje junake… Za mene su to bili košarkaš Dragan Kićanović, rukometaš Hrvoje Horvat, odbojkaš Rade Malević.Sa ozbiljnim treniranjem odbojke krenuo sam u Podgorici, zato je Budućnost klub za koji navijam svim srcem”, rekao je Kolaković za Mocartsport.

U to vrijeme u glavnom gradu Crne Gore neki drugi sportovi bili su popularniji od odbojke.

“Kao dječak sam se bavio košarkom i rukometom, ali veoma, veoma, kratko. Rodio sam se u Podgorici u kojoj odbojka nije bila posebno popularna. Ipak, komšije i prijatelji iz zgrade u kojoj sam živio počeli su da igraju odbojku. I ja sam krenuo sa njima. Možete misliti, mreža nam je bila ograda obližnjeg dječjeg vrtića, ali to me nije spriječilo da se zarazim odbojkom što traje do današnjih dana”.

Jednu utakmicu nikada neće zaboraviti.

“Sjećam se 2002. godine i finalne utakmice za prvaka tadašnje države koja je odigrana u Morači. Meč je pratilo oko 7.000 navijača, sve je gorelo, a Budućnost je dobila Budvansku Rivijeru i postala šampion. Kad je reprezentacija u pitanju sjećam se zlatne medalje iz Beča sa EP 2011. godine. U finalu smo savladali Italiju i tad sam kazao ‘vježbali smo Bože pravde’, zatrebalo nam je. Godinu dana prije toga na Svjetskom šampionatu tukli smo Italijane i uzeli smo bronzu. Još jednu medalju nosim u srcu, bronzu iz Kopenhagena, dobili smo Bugarsku, a finalni mečevi odigrani su na fudbalskom stadionu. Odbojka je tad probila limite”, rekao je Kolaković.

5 Komentara na "Za Budućnost navijam svim srcem!"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend