Ostali sportovi

Zavidni rezultati bokserki Budve

Članice Bokserskog kluba Budva Tamara Radunović, Bojana Gojković, Nina Radenović i Nela Radenović nastupile su na turniru u mađarskom gradu Halasteleku, održanom od 22. do 24. juna.

“Naše djevojke u ovoj godini nastavljaju sa postizanjem zavidnih rezultata na međunarodnom nivou. Tamara Radunović je nakon pobjeda nad Kiti Nađ iz Mađarske u četvrtfinalu, zatim Kingom Mezoveri, takođe iz Mađarske, u polufinalu, kao i Lijangom Boral iz Šri Lanke u finalu, imala najteži put do zlatne medalje. Ovo je za nju čak 12 međunarodni meč u ovoj godini, ostvarila je 10 pobjeda i tako pokazala da je trenutno najbolja bokserka u svojoj kategoriji u regionu i da se u sljedećoj godini od nje mogu očekivati medalje na seniorskom prvenstvu Evrope i svijeta”, rekao je trener Nikola Ružić.

Bojana Gojković je u finalu, kako se navodi, odličnim izdanjem ubjedljivo savladala Petru-Mihael Avram iz Njemačke.

“Osim zlatne medalje, osvojila je i pehar za najbolju bokserku turnira u uzrastu školarki. Sestre Radenović su se ovog puta morale zadovoljiti bronzanim medaljama. Nina je na poene izgubila od Holaku Emesi iz Mađarske, a Nela od Melise Mortezen iz Danske, ali su svakako pokazale borbenost i da se na njih u narednom periodu može računati. Djevojke će imati kratku pauzu nakon koje će krenuti sa pripremama, da bi što spremnije dočekale naredni dio sezone u kome ih očekuju brojni turniri širom Evrope”, izjavio je Ružić.

Send this to a friend