Ostali sportovi VELIKI BOKSERSKI SPEKTAKL ODRŽAĆE SE VEČERAS U PODGORICI (19h)

Zlatičanin iz Morače kreće ka vrhu

Nakon skoro jednoipogodišnje pauze crnogorski profesionalni bokser Dejan Zlatičanin će večeras ponovo u ring, i to, nakon osam godina pred svojom publikom u Podgorici.

Rival nekadašnjem šampionu svijeta u verziji WBC u glavnoj borbi večeri velikog spektakla u dvorani SC “Morača” biće Rus Viškan Murzabekov, koji ima 29 godina i skor od 19 pobjeda i četiri poraza.

Zlatičanin je na jučerašnjem mjerenju istakao da je svjestan da ga očekuje žestoka borba.

“Rival je opasan, boksuje sličnim stilom, ali nadam se nadam da ću biti bolji pogotovo što boksujem pred svojom publikom nakon 2011. kada sam pobijedio Godfrija Nzimandea.osam godina. Boksovao sam u Njujorku i Las Vegasu, ali domaći ring je nešto drugo. Srećan sam što opet nastupam pred svojom publikom i potrudiću se da im priuštim spektakularnu borbu”, rekao je Zlatičanin, istakavši da je psihički pripremljen za meč, nakon neočekivanog poraza od Roberta Ramiresa.

“Tu sam dotakao dno, nakon što sam u karijeri bio i na vrhu. I sada nemam šta da izgubim. Uradio sam sve da meč dočekam spreman i pobijedim, nadam se da ću to uspjeti”, rekao je Zlatičanin, koji je na profi ringu do sada imao 25 mečeva u kojima je ostvario 23 pobjede.

Osim glavne, biće održane i tri uvodne borbe. Iako je najavljen, jedan od najboljih crnogorskih boksera Nikola Sjekloća neće nastupiti, kako su saopštili organizatori zbog bolesti, dok će se u prvoj uvodnoj borbi sastati Andrej Pešić iz Srbije i Njemac Patrih Linkert. Potom će Dejanov rođeni brat Momčilo Zlatičanin u svojoj drugoj profi borbi ukrstiti rukavice sa Rusom Vladislavom Frezeom, dok će rival Novljanina Dilana Prašovića, koji je slavio u svih 11 dosadašnjih borbi biti Njemac Rad Rašid.

“Spreman sam maksimalno, nikada nijem bio spremniji. Žao mi je što moj trener neće biti tu. Daću sve od sebe u ringu, kao i do sada, nadam se da će to biti dovoljno za pobjedu. Protivnik je iskusniji od mene, ima više mečeva i neće biti lako. Došao je da pobijedi, a na meni je da ga spriječim u tome”, kazao je Prašović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Eto tako
Gost
Eto tako

Boks kao i sve slicne discipline premlacivanja nije sport nego zabava za primitivne.

Max
Gost
Max

Samo napred Dejane💪

Konik
Gost
Konik

A viđi mu bokserice, mrčio se.

Send this to a friend