Rukomet

Adžić: Kopenhagen kažnjavao greške, Milenina povreda neće biti teže prirode

Odsustvo Đurđine Jauković i činjenica da je Milena Raičević već poslije 20-ak minuta morala van igre, odrazili su se na izdanje tima u Danskoj, a Kopenhagen je potvrdio da je tim koji zna da kažnjava greške protivnika golovima iz kontri, kazao je trener Budućnosti Dragan Adžić nakon poraza (31:20) u četvrtom kolu glavne runde Lige šampiona.

Adžić je istakao da su njegove izabranice napravile veliki broj tehničkih grešaka, te da su pokazale nesigurnost u napadu, uz lošu realizaciju sa šest metara.

“Bilo je teško pripremati se za Kopenhagen bez Jauković, što se i vidjelo. Tehničke greške nijesu karakteristične za nas, niti da ih pravimo u obimu kao što je to bilo danas. Kopenhagen je tim koji maksimalno zna da koristi takve situacije i kažnjava protivnika. Dok je Raičević bila u igri, bilo je mnogo manje grešaka, a nakon njenog izlaska iz igre, bilo ih je mnogo više. Pojavila se i nesigurnost u napadu, pa je Kopenhagen mogao da razvija igru koja mu odgovara. Nije bila dobra ni realizacija sa šest metara, uz sve slabosti koje smo pokazali u napadu i u vraćanju u odbranu. Ovo je iskustvo za igračice koje su dobile priliku nakon Mileninog izlaska i vjerujem da će doprinijeti njihovom razvoju i spremosti da preuzmu odgovornost kada je to neophodno”, kazao je Adžić.

Kapiten Milena Raičević je zbog povrede koju je doživjela prilikom nezgodnog pada na rame, morala da napusti igru već u 21. minutu. Prvi pregledi obavljeni su u Kopenhagenu, a preliminarne procjene ljekara su da nije u pitanju teža povreda.

“Vjerujem da povreda neće biti teže prirode. Po povratku u Crnu Goru biće obavljeni dodatni pregledi, ali prve procjene koje smo dobili od danskih doktora su da se ne radi o ozbiljnijoj povredi i da nije stradalo samo rame, već da su u pitanju određeni ligamenti. U pitanju je rame koje je možda i nedovoljno oporavljeno, ali je Milena zahvaljujući sjajnom radu uspjela da ga sačuva i da igra”, rekao je strateg “plavih”.

Poraz od Kopenhagena praktično, znači i kraj nade da se može osvojiti prvo mjesto u grupi. U preostala dva kola, ”plave”će se boriti za drugo mjesto sa Rostovom, koji naredne nedjelje stiže u Podgoricu.

“U narednih sedam dana moramo da uradimo sve da se objedinimo i da podignemo samopouzdanje tima i poštovanje za sve ono što spremamo pred svaki duel. U nedjelju ćemo probati da se suprotstavimo Rostovu na najbolji mogući način i to u sastavu koji budemo imali na raspolaganju. Vjerujem da i sastav koji je iznio teret meča u Kopenhagenu nakon Milenine povrede može mnogo bolje nego što je to pokazao danas, a vidjećemo koje djevojke će biti spremne za Rostov i za šta će to biti dovoljno”, zaključio je Adžić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realno
Gost
Realno

Poslije svega isto obrazlozenje. Pustio je djevojke da potpuno padnu u igri, bez zaustavljanja serije od 9:0, kada smo bili na minus 4. Mislim da smo davno trebali naci novog trenera jer je Adzic procitan

Send this to a friend