Rukomet

Gorski vuk(o) možeš biti samo kući

Crna Gora je ponovo na Evropskom prvenstvu. “Lavovi” su kroz kvalifikacije pokazali karakter, srce, patriotizam, želju i kvalitet. I sve to bez trenutno prve rukometne zvijezde iz Crne Gore Vuka Borozana.

Jedan od najboljih rukometaša Evrope nije želio da učestvuje u bitkama za Austriju, Švedsku i Norvešku i tako se samo nastavila saga o njegovom (ne)igranju za Crnu Goru. Situacija koja se dugo “igrala sa živcima” svih navijača naše reprezentacije.

Crna Gora je ponovo na Evropskom prvenstvu i ponovo je postalo aktuelno pitanje Vukovog povratka među “lavove”, pošto se sve više kroz rukometne krugove može čuti priča da novi igrač vicešampiona Evrope Vesprema želi da nastupi za svoju zemlju na kontinentalnom šampionatu.

Gledajući samo rukometnu klasu koju ovaj momak ima, selektor Zoran Roganović ne bi trebalo da ima dilemu oko toga da li će “bombardera” sa Cetinja vratiti u selekciju. Nije teško zaključiti da bi sa kvalitetom koji bi on donio Crna Gora bila znatno moćnija.

Ostaje, međutim, pitanje da li bi odluka da se vrati Borozan bila poštena prema momcima koji su, od tmurnih dana u “Verdeu” i Sumi do veličastvenih noći protiv Danske i Ukrajine, mnogo toga pregurali preko glave. Kada im je bio najpotrebniji, kada se lomila budućnost crnogorskog rukometa, Vuko nije bio tu.

Uz sve to, Borozan je na neki način iznevjerio i selektora tek što je zaplivao u trenerske vode, ali nije teško zaključiti da kod Zorana Roganovića nikada nije radila sujeta, pa će i ovog puta misliti prije svega na crnogorski rukomet.

“Ovo su prave emocije ambijent, super tim, super navijači. Nikada ne otpisujte gorskog vuka”, poručio je Nebojša Simić, momak, koji j e takođe, u jednom trenutku karijere imao dilemu da li da “brani” Crnu Goru.

A kada vam on tako nešto kaže, onda je jasno i koliko je napravio pravi potez kada je odlučio da ostane u svojoj zemlji sa momcima koji su mu poput porodice. Prošlost je ostala u prošlosti, a ovaj fenomenalni golman postao je jedan od miljenika navijača što zbog nestvarnih odbrana, toliko i zbog emocija na parketu, iskrenih i motivacionih izjava.

Upravo je Simić i najbolji primjer da i Borozan zaslužuje novu priliku među “lavovima”. Uostalom, ako je košarkaška Srbija raširenih ruku dočekala povratak Nikole Jokića, zbog čega ne bismo i mi slično uradili, gdje je (za razliku od pomenute košarkaške selekcije) svaki igrač više nego potreban.

Na kraju ni Borozan više ne bi trebalo da ima dilemu. Kao gorski vuk možeš da se osjećaš samo u svojoj kući ne u klubu, ne u nekoj drugoj selekciji. Noći kao protiv Danske i Ukrajine ili ranije protiv Njemačke i Švedske doživljavaju se samo u dresu svoje zemlje.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

Ako su pare u pitanju onda ne treba nam ništa ni on niti bilo ko ako mu nije u srcu Crna Gora!
Ako je nesporazum sa nekim onda se u interesu reprezentacije prelazi preko toga i mora se dobro iznositi da bi obukao dres sa grbom sokolova!

Budvanka
Gost
Budvanka

Bruka i sramota bi bilo da ga vrate..Pa da je jedan na svijetu.Bez svakoga se moze sto se i dokazalo sa uspjehom ovim momaka ..A njega uzdizete previse od 20 suteva svako bi dao 10 golova..Za reprezentaciju se igra srcem sto su momci pokazali ne razmisljajuci o finansijama i povredama.

Neznalice
Gost
Neznalice

Podrzavam Vuka Borozana. Problem je sto Crna Gora ne zna kako da se ophodi prema takvim igracima, svetskog kalibra. Nemaju iskustva u tome. Misle sa njima se moze, trange frange, da pregrmimo ove pripreme u ovim trenerkama od pre petnaest godina, i dresovima unakazenim od lepka, koje nose i juniori i seniori i svi. E to prijatelju moj nece da… Više »

Money, money, .
Gost
Money, money, .

Igraće on ili za Crnu Goru ili za Katar. Ko ponudi više para.

Filipa
Gost
Filipa

Pjevace himnu Katara kao Markovic!
Crna Gora nema tajnovac kao Katar ugledajte se na Svedjane kojim zarom igraju za svoju domovinu bez ikakvih privilegija. Roganovic to zna je je igrao u Lund i zivi tu.

Mijo
Gost
Mijo

Zasto davat reklamu liku poput njega neka igra đe mu milo ja ga nebih zvao pa makar ne uzeli ni bod

Cetinje
Gost
Cetinje

Ni ja Mijo,ziv mi bio. SPUSTATI SE BOROZANU pored ovih sjajnih momaka koji ginu ali svi . A ne kao on . JUNAC

Bot sa 7 imena
Gost
Bot sa 7 imena

Ako je problem bila ona delija od preśednika r.s Raoičića potpuno ga podržavam što nije igrao.Ne ulazim u njegovo čojstvo i ljubav prema Crnoj Gori..Ponavljam ako je to problem. Jer ono je dno dna.

Gaviria
Gost
Gaviria

Borozan ne zalyzujuje da igra za Crnu Goru.

Titograd
Gost
Titograd

Ima li ko broj žiro računa za pomoć Borozanu. Vele na Cetinje on bez debelih para neće da igra za CG.

Titograd
Gost
Titograd

Zauzeo bi mjesto nekom od ovih poštenih i hrabrih momaka koji su ginuli u kvalifikacijama i ostavili srce za svoju Crnu Goru. Ista stvar je i sa košarkaškom reprezentacijom onim NBA momkom iz Bara. Zar nam to treba?

Patriota
Gost
Patriota

Svaka cast.

somi
Gost
somi

Ko bi ostao kuci,je li posteno da ijedan od ovi sjajni momaka ne igra na EP,klasa jeste ali sam je kriv,ko ga sad favorizuje,ne bi bilo posteno razmisli Roganovicu,storeno je jedinstvo,sa njim toga nebi bilo,vi ste nasi junaci nije on.

Trumo
Gost
Trumo

Ljudi ne avetajte Borozan ceka da prodje dvije godine neigranja za Crnu Goru pa da predje da igra za Katar to zna i Kapisoda i svi u rukometnom savezu

Gaviria
Gost
Gaviria

Neka ide gdje hoce.

Jovan
Gost
Jovan

Vuko ne zasluzuje da se nadje u selekciji. Posle napora i truda sto su momci ulozili, nije im potreban. Imaju kvalitet bekova BEZ NJEGA. TAKO SE NE POSTUPA SA GRBOM, TO NIJE LJUDSKI,SPORTSKI,CRNOGORSKI.. ZAVRSIO BI ZA MENE BILO KAKVU MISIJU O TOME.A VI MOMCI OSTALI,SAMO NAPRIJED,MOZETE I HOCETE MNOGO.

Budvanka
Gost
Budvanka

Slazem se

Patriota
Gost
Patriota

Slazem se i.ja u potpunosti.

Animus
Gost
Animus

Sve sto je Vuko trebalo da urafi u startu, jeste da javno kaze da ne zeli da trosi energiju i rizikuje povrede, igrajuci za reprezentaciju, jer zeli da bude maksimalno spreman za klub koji ga hrani hljebom. To je razumljivo i ne bi bilo zamjerke, stvar izbora. Al ovo “ocu, necu, mozda” je bezv i ne dolikuje vrhunskom sportisti. Pustite… Više »

Chris
Gost
Chris

Ja ga ne bi zva vise

Skorpion
Gost
Skorpion

Bilo koji razmlog ga ne opravdava vise puta je izdao svoju drugove drzavu a sa time za sva vremena ugasioga da bude ikada vise pozvan jer bi to bila najvisa nepravda i sramota prema ovim momcima koji su na terenu ostavljali svoje srce za svoj narod i drzavu !!!!!

Filipa
Gost
Filipa

Svi smo dobro upoznati sa kojom klupom raspolaze Roganovic, svako zasluzuje drugu sansa. Igrac kapacitets kao Borozan je velika pomoc za sve postoje granice i principi Vuko pokazao si i dokazao kojim si zarom igrao za svoju zemlju, sto se desi momcino!

DECART
Gost
DECART

PREKRIZI JEDNOM ZA VAZDA !

Serdar
Gost
Serdar

Momak je možda operisan od toga, mozda iskreno ne želi da nastupa za svoju zemlju, no mu je mnogo što-šta bitnije od toga…
A ako je tako onda nam stvarno ne treba, manekeni više nisu u modi-trebaju momci koji će srcem da grizu i bore se…tako da…

Bravo
Gost
Bravo

Nije pošteno zbog momaka koji su izginuli na terenu! Možda neko sledeće prvenstvo…

Cetinje
Gost
Cetinje

Mozda odigra za Albaniju ili Kilimandzaro. Ako ih ne napusti u sred sezone. Zavisno od onih vjetrova sto mu propusu kroz glavu 🙈🙈🙈

Sales
Gost
Sales

Bio je u splendidu tog nedeljnog popodneva a ja sam se nadao da je oko 6 otisao u sobu da gleda utakmicu i da ce ga to emotivno taci i da ce se vratiti da igra za nas…nadam se u dalje

sasapg
Gost
sasapg

Sta ce vam Ronaldo jedan drugi treci zubo najveci sa Mesijem u timu ako ne osjecaju da treba da grizu i ginu za tim i drzavu. Igrac je nekad fizicki , a nekad emocionalno iscrpljen od teske sezone i privatnih problema. Tu su sikaniranja od trenera navijaca , stampa…. drugim rijecima ako Vuko osjeca da moze dati 100% sebe timu… Više »

123
Gost
123

Mislim da je Borozanu vise puta davana sansa da se vrati u reprezentaciju,sto doticni nije zelio. Za reprezentaciju i drzavni grb se igra srcem bez obzira ako su i postojale neke nepravde. Sa tim urodjenim osjecanjem civjek se radja to se ne moze kupiti i zato smatram da cemo bez tog ,,gospodina,, biti mnogo jaci nego sa njim. Njemu su… Više »

Igorrrr
Gost
Igorrrr

Ne zasluzuje da igra i ja ga ne bih zvao sanse nema. Imao je on svojih prilika

Hydra
Gost
Hydra

Ne treba da se vrati,ne mora da dolazi na silu,nije mu se igralo,neka tako ostane,sigurno ce opet biti neka placenicka reprezentacija pa eto mu mjesta.

Dragan
Gost
Dragan

Kako se isto pitanje ne postavlja za Vucevica? I naravno da ni jedan ni drugi ne treba da igraju.

Igorrrr
Gost
Igorrrr

A nije bas isto. Vucevic nije bio tu i nije mogo da igra dok je vuko odustao san prije odlaska na evropsko prvenstvo

Middle Finger
Gost
Middle Finger

E ne bih ga vratio pa sve da i sam Borozan to zeli. Samo da poremeti ovu atmosferu i da uzme mjesto nekom ko se zalago za crveni dres! Da je Dzekson Ricardson ne bi mi zapinjao vise!

Realno
Gost
Realno

Zamrzio sam ga opasno zbog cijele situacije. Ali, ako se neko iskreno kaje, onda treba da dobije priliku. A to kakav bi kvalitrt donio, suvisno je govoriti, sa njim, uz ovakvu bekovsku liniju, dobrih krila i odlicnog golmana i ovakvo srce igraca, mozemo puno vise nego sto bilo ko moze da zamisli. Vidim i onaj mali Vujovic (golman) koji je… Više »

Djoki
Gost
Djoki

Ako su ranije bili krivi Boskovic i Radojicic. Da li znaci da je sad kriv Kapisoda i Janovic. Sta je u pitanju ne znam. Da li je do njega ili do ove cetvorice sto nabrojah ??

Realno
Gost
Realno

Pa vidiš li da sad oće da igra? A tad je prozivao Radojičića. Neka sjednu Draško i Rogo s njim i neka popričaju. Ako hoće da igra, a pri tom se izvini saigračima i iskreno pokaje, zašto da ne? Mlad je momak, ima pravo na greške ka i svaki živi stvor, ima obavezu da ih ispravlja i to je sva… Više »

Skorpion
Gost
Skorpion

Vodiga doma pa neka igra za tebe i tvoju sujetu !!!!

Djoki
Gost
Djoki

Nema pravo. Jos godinu ipo nema pravo za neku drugu. Oni koji ga znaju, znaju koji je kapacitet i koliko se ne pita sa sobom.

Send this to a friend