Rukomet

Grbić: Vardar će probati da zgazi Budućnost

Itana Grbić bolje od svih poznaje energiju, razmišljanje i stav igračica Vardara. U Skoplju je igrala dvije sezone i zbog toga je sigurna da će u četvrtak, na najjačem mogućem turniru u Evropi, domaćin probati „prvi put da zgazi Budućnost”!

“U to sam sigurna, ali, naravno, nećemo im dozvoliti. Poznajem ih, znam kako razmišljaju, ali ako krenemo da ih bijemo od prvog minuta, kao na startu priprema ekipu Astrahana, bićemo u egalu. Mislim daje svaka od nas svjesna kakav je turnir u pitanju i šanse koju će dobiti. Jedva čekam da počne utakmica, kao i naredne kako bi vidjeli gdje smo i koliko možemo. Mislim još daje kvalitet turnira u Skoplju dovoljan da probudi želju i energiju, jer jedino tako možemo biti na maksimumu.”- poručila je Grbić.

Turnir u Skoplju (Podgoričanke su u grupi sa Vardarom i Krasnodarom, u drugoj su Odenze, Rostov i Bukurešt), za podgoričke rukometašice stiže u pravi čas nakon sparing treninga utakmica sa Vašašom i turnira u Skoplju (osvojile drugo mjesto, poraz od Krima, pobjede protiv Podravke i Hipa).

“Veoma dobro smo ušli u rukometnu priču. Dosta toga smo dobrog pokazali u tim startnim utakmicama sa Astrahanom u Kolašinu, dobro se radilo u Podgorici sa Krimom, a bile smo dobre u prve dvije pobjede turnira u Ljubljani. U posljednjoj, nažalost, nijesmo bili na nivou. Svaka je htjela najbolje, ali, jednostavno nije išlo. Na kraju smo izgubile ubjedljivo, iako smo samo sedmicu prije toga pokazale da možemo da se nosimo sa njima. Jednostavno smo lošu energiju iz napada prenosili u odbranu. Trebali smo jače da se postavimo i da se baš tu punimo energijom, ali, nijesmo. Krim je dobro krenuo, mi smo jurili rezultat, a u prvih pet napada imali smo pet tehničkih grešaka. Uz to smo, neke golove primili iz kontri… Poslije utakmice smo sjeli i razgovarali. Istina, umor je uticao na igru, ali ništa više od njih nijesmo bile umornije.”

Puno toga novog u odbrani sprema trener Dragan Adžić, važno je prihvatiti što prije kretnje, a osjetljiva ,,trojka“, nakon što će najmanje do kraja novembra pauzirati Suzan Lazović, se traži.

“Već se radi na odbrani što se tiče trojke i četvorke. Mislim da smo upravo u porazu od Krima iskazale neke slabosti, nije se pričalo, nije bilo dogovora, ali već sa Vašašom igramo dobro. Moramo, jer se jedino na taj način, sa 100 odsto mogućnosti možemo spremiti za turnir u Skoplju.”

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
razal
Gost
razal

Nemas ti pojma moj Rade

Rade007
Gost
Rade007

Uz takve “talente” ka što je Grbić,ne da će nas zgazit,no će im bit žao,pa će nas puštit malo da ne bude 50 razlike.

Send this to a friend