Rukomet Evropsko prvenstvo u rukometu počinje za dva dana

Lipovina: Ekipa će pružiti maksimum, Bjelorusija najjača u grupi

foto: Anadolija

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore sjutra putuje u Grac, gdje će igrati utakmice grupe A na Evropskom prvenstvu, koje će biti održano u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

I pored dva poraza u kontrolnim mečevima sa Slovenijom i Sjevernom Makedonijom, te problema zbog odsustva dva važna igrača (Nebojša Simović i Miloš Vujović), ”lavovi” s optimizmom putuju u Austriju.

“Očekujem borbu, da pokažemo karakter. Ne mogu da obećam da ćemo da pobijedimo svakog, ali mogu da će ova ekipa da pruži maksimum”, rekao je Vladan Lipovina.

Prvi protivnik na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta je Hrvatska, u duelu koji se igra u četvrtak od 20.30 sati.

“Iskusna ekipa, svako prvenstvo stiže do završnice. Imali su problema u prijateljskim mečevima. Gledaćemo snimke, analizirati…”, kaže desni bek bundesligaša Balingena.

Rivali u grupi su još Srbija i Bjelorusija.

“Srbija je dobra ekipa. Bjelorusija je, po meni, najjača u grupi, iako je svi potcijenjuju. Momci igraju dosta vremena zajedno”, smatra Lipovina.

Crna Gora u svom petom nastupu na Evropskim prvenstvima traži prvu pobjedu…

“Mislim je vrijeme za prvu pobjedu, iako nam fale dva bitna igrača. To može samo da nas ojača. Sazreli smo i mislim da je došlo vrijeme da prvi put pobijedimo na prvenstvu”, zaključio je Lipovina.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Samo Napred
Gost
Samo Napred

Lipa svaka cast do sada sto se napravili i sta radite za reprezentaciju. Sa ovakvom ligom i brojem igraca ovo je ravno naucnoj fantastici. Svaka utakmica je kao pobijeda za nas gledaoce na nekom velikom takmicenju.
Srecno!

Komita
Gost
Komita

To lavovi!!!

Send this to a friend