Rukomet

Majda u Crnoj Gori, najljepše je kući

Majda Mehmedović je srećna što je prvi put sa Bukureštom u Podgorici. Sa ovim drim timom, za koji nastupa i Jovanka Radičević, još jedna crnogorska reprezentativka, rukometašice Budućnosti odigraće danas u Kolašinu pripremnu utakmicu.

“Drago mi je što smo došli u Podgoricu, počeli smo zvanično 16. jula sa pripremama, završili najteži dio, bavimo se rukometom sedmicu, za sada djeluje lijepo i to je to. Uželjela sam se rukometa, jedva sam čekala da krenemo, da vidim kako će sve to da izgleda sa novim curama. Srećna sam i zadovoljna, u punom smo sastavu, spremne i zdrave.”

Majda je podsjetila da je sa Bukureštom već dva puta igrala protiv Budućnosti, te da će kontrolne utakmice i zajednički rad, prijati pred ono najvažnije što ih čeka u oktobru.

“Prije svega, zadovoljstvo je što sam ovdje i što ću biti sa mojim djevojkama iz Budućnosti. Da su me pitali, ne bi bilo bolje.”

Bukurešt je na papiru prvi favorit za osvajanje trofeja Lige šampiona, za ovaj tim nastupaju Kristina Neagu, Dragana Cvijić, Barbara Lazović, Nora Mork, Amanda Kurtović, Andrea Lekić i ostale zvijezde evropskog rukometa. U međuvremenu je stigao novi trener.

“Kako mi, tako i igračice koje su došle iz Vardara, imamo iskustvo sa promjenom trenera. Nekako smo se naučile da se brzo prilagodimo ovakvim situacijama. Sa nekim djevojkama sam već igrala, znamo se dobro. Iskreno, početak mi djeluje drugačije. Vjerovatno i zbog toga što smo faktički iz iste škole, zato drugačije izgledamo u odbrani i napadu. Lakše komuniciramo.”

Ambicije?

“Kao i svake godine, da osvojimo titulu i na kraju da odemo na završni turnir Lige šampiona. Da se što bolje uigramo i u maju odigramo kako treba ta dva dana i podignemo pehar. Tako da je to cilj, ponovo da pokušamo.”

Sistem je vrlo bitan, smatra Majda, a olakšavajuća okolnost je što manje-više dolaze iz istog ili sličnog sistema.

“To je ta ista škola. Taj neki sistem nam je zajednički, upoznate smo sa njim i lakše namje mnogo. Drugačije je u odnosu na prošlu sezonu kada smo imale miks, sa raznih strana.”

Kakav je novi trener?

“Šveđanin je, sa Johansonom je mnogo radio. Per mu je prenio mnogo utisaka, na prvu loptu sviđa mi se rad, raduje me što imamo još jedno novo iskustvo.”

Majda jedva čeka duel sa “plavima”.

“Čeka nas prva utakmica. Stvarno ne znam kako će sve to da izgleda, na nama je više da se spremamo, jer znamo koliko kvalitetno Budućnost radi. Značiće nam to što ćemo igrati i trenirati sa njima. Zajednički rad dobro će doći i njima i nama.”

Budućnost je oslabljena, ali Majda smatra da to ne može pokvariti utisak.

“Teško je nakon bazičnih priprema očekivati neki vrhunski rukomet. Teško da ne možemo da kažemo da će to sada biti neki nivo, ali je dobar za ovaj dio priprema. Najbitnije da sve cure budu zdrave, jer smo umorne od trčanja i svega, a željne rukometa.”

Majda se super osjeća, kaže da je raduje povratak u Budućnost Katarine i Anđele Bulatović i golmanke Marine Rajčić.

“Prema mom mišljenju, Budućnost je mnogo dobila jer su se vratile njih tri. Sa mladim curama, faktički je cijela reprezentacija u Budućnosti. Raduje me što će igrati opet zajedno. Najljepše je biti kući, biće im lijepo.”

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pjer
Gost
Pjer

Dobro dosla Majdo,naj ljepsa si i najbolja.

Baranin
Gost
Baranin

A jeste vala prelijepa je….ajde ne sprdaj se,metar i želju da poraste debela kravetina fujjj

Lavica
Gost
Lavica

Ti za nekog nešto da kažeš majmune jedan glupi !!!!!!!

Pjer
Gost
Pjer

Prijatelju o ukusima se ne raspravlja

Send this to a friend