Rukomet

Moramo biti samokritični

Oktobar 2018. rukometaši Crne Gore željeće brzo da zaborave nestvaran remi sa Farskim Ostrvima (24:24) i poraz u gostima od Ukrajine (29:24) pokazali su sve mane “lavova, kao i da novog selektora Zorana Roganovića čeka ogroman posao ukoliko želi da podigne ekipu koja je ne tako davno bila ravnopravan rival sa Švedskom, Rusijom, pa i Hrvatskom na svom terenu.

Euforiju i pune tribine zamijenila je tužna slika polupraznog Verde kompleksa, a umjesto pobjede remi protiv amatera iz Farskih Ostrva.

“Lijepo bi bilo da imamo malo više podrške od navijača, ali sve to treba da se zasluži i rezultatom, tako moramo biti i samokritični, počeo je razgovor za Dnevne novine Miloš Božović, možda i jedina svijetla tačka na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Katastrofa protiv Farskih Ostrva je možda i najlošiji rezultat “lavova” u istoriji, ali nije prvi put da naši rukometaši imaju muke sa “malim selekcijama.

“Uvijek protiv slabijih protivnika imamo problem da se motivišemo. Loš pristup utakmici i loše prvo poluvrijeme, a onda je teško vratiti se u utakmicu bez obzira ko je rival. Jednostavno takve stvari ne smijemo da dozvolimo, nema dilemu naš lijevi bek Crne Gore.

Nastavio je majstor Tatabanje u sličnom tonu…

“Često nam se to dešava prošlog ljeta smo izgubili od Koreje, zatim imamo primjer Saudijske Arabije, sad Farska Ostrva… A kada dođu Švedska, Hrvatska ili pođemo u Rusiju onda smo na nivou zadatka.

Rješenje je jednostvano…

“Igrali protiv Danske, Hrvatske ili Farskih Ostrva pristup mora da bude maksimalan, jer nemamo mi baš toliko vrhunski sastav da utakmice možemo lagano da završimo”, jasan je Božović.

Da li su vas rezultati na startu kvalifikacija “poljuljali”, da li i dalje vjerujete da Crna Gora može do Evropskog prvenstva?

“Svi koji se odazivamo reprezentaciji do kraja ćemo vjerovati tu nema polemike. Vjerujem da ćemo ispraviti loše stvari, pristup i slično”, istakao je Božović.

A osim pristupa da li treba nešto da se promijeni i u igri “lavova”?

“U odbrani smo bili tanki, nismo bili na nivou, a kada je u pitanju napad bilo je taktičkih grešaka, ali smo manje-više bili blizu našeg nivoa. U svakom slučaju odbrana je ključna – jednostavno moraćemo rivala da svedemo na 23-24 pogotka kako bismo se nadali pobjedi”, zaključio je Božović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
crnogorac
Gost
crnogorac

To je tako kada igrači odlučuju o sudbini trenera. Bruka i sramota šta se dešavalo( čak su pojedini htjeli da se biju sa trenerom), a niko iz saveza ni da bekne. I onda se dovede trener pripravnik, čiji je praktično prvi posao selektor Crne Gore, koji ne može da se nosi ni znanjem ni autoritetom sa Lipovinom, Vujovićima, Čavorom i… Više »

Cetinje
Gost
Cetinje

Bas treba doci da se bodris ti, koji igras za sebe i pravis akcije za Vujovica. Igrajte tako u klub, nego budi srecan sto ne igra Borozan ti ne bi bio na spisak od 18. Ne znam ko ti daje prostora da ti das izjavu nedje. Smijesno je kako igras i kako se ponasas na terenu. Igras sredinu u odbranu… Više »

Send this to a friend