Rukomet Majda Mehmedović u Mađarskoj vidjela dosta razloga za optimizam

Odbrana nam daje nadu

Majda nije nezadovoljna stigla iz Đera. Naprotiv!

“Dva gola bili smo daleko od Đera u Đeru, a izgubili smo isključivo svojim greškama”, kazala je Mehmedović nakon poraza Budućnosti od aktuelnog šampiona Evrope u derbiju 2. kola grupe 2.

Budućnost je mogla i do iznenađenja. ,,Plave su uz 22 tehničke greške, sa manjim problemima u napadu, bile do finiša u igri za bod ili dva. U stanju u kakvom je Budućnost, gdje se forma tempira za mečeve četvrtfinala, uz činjenicu da su od 17. novembra do Đera, odigrali samo jednu utakmicu, poraz od dva gola nije za brigu.

“Negdje je realno da još nijesmo došli do dobre forme, jer neke od nas, koje smo nosioci igre u reprezentaciji, SP u Japan je iscrpjelo. Igrale smo 60 minuta, a igramo i u Budućnosti skoro po toliko. Zbog toga je možda i realna ovakva slika. Ali, iskreno, prezadovoljna sam izdanjem, pogotvo u fazi odbrane. Borile smo se od prvog minuta jako, kao i sa svima. Naša odbrana i pokretljivost daje nadu da imamo o čemu da maštamo. Vidim nas daleko u ovoj sezoni, ako budemo naravno zdrave i nastavile da radimo ovako kako radimo”.

Majda je istakla izuzetan ambijent sa tribina, koji ih je motivisao za dobre stvari. A protivnik kao protivnik za našu rukometašicu bio je poseban motiv.

“Đer kao Đer posebno motiviše. Iskreno, u današnjem rukometu nema više atmosfere kao što je bila, a nije ni kod nas u ,,Morači. Negdje patimo za takvom atmosferom. Iskreno, najbolja izdanja su nam bila u Valčei, gdje je publika bila fenomenalna, takođe i u Đeru. Ta atmosfera sa tribina čini utakmicu ljepšom, uzbudljivijom i prosto nosi. Bez obzira što je to bila Đerova publika, probudila je poseban žar kod nas. Naravno i borbu koja nas je tjerala da budemo još jače. Iskreno, žao mi je što, skoro gdje god da igramo, nema tako dobre publike. Drugačiji je osjećaj kada cijela dvorana igra zajedno sa igračima”.

A što je razlog velikom broju tehničkih grešaka?

“Tehničke greške mogu biti iz mnogo razloga, zbog umora, neke prevelike i posebne želje… Težimo da taj broj bude manji, pogotovo protiv jakih ekipa koje znaju i kažnjavaju sve greške. Ne može se nikome zamjeriti zbog grešaka, svako želi najbolje i sve što radi iz dobre namjere radi. Nažalost, nekad nas te greške koštaju, kao u Đeru. Ali drago mi je što smo ih osjetile i što smo vidjele da možemo sa njima da se nosimo”.

Budućnost će sa trećeg mjesta u četvrtfinale. To znači da će revanš igrati u gostima.

“Definitivno smo svjesne situacije i težine četvrtfinala. Ali, vjerujem u naš rad i da ćemo biti spremne. U sportu je najhitnije zdravlje i ukoliko budemo sve zdrave i na nivou, nema razloga da se bilo koga plašimo. Znamo koliko nam je sve ovo bitno i koliko je sezona teška i duga. Pogotovo zbog reprezentacije. Treniramo da bi bile spremne i izdržale sezonu koja je najteža”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
navijač
Gost
navijač

Prva rečenica sve govori , Budućnost je izgubila meč zbog svojih grešaka i to konkretno kardinalnim greškama Milene Knežević, koje se ponavljaju iz meča u meč, dok Adzić odavno nema petlje da je stavi bar 20 minuta na “hladjenje”-klupu i na treninzima uigrava druge opcije sa Pletikosić, rotacije Vujović i Jauković i daim da znatno veću minutazu. Ovako djelujemo kao… Više »

Uciteljica Rada
Gost
Uciteljica Rada

Tako je odbrana svetinja daje nadu…

Send this to a friend