Rukomet

Ovaj meč igramo za navijače

Rijetko kada se dešava da velikani igraju meč koji nema nikakav rezultatski značaj.

Dva tima koja su posljednjih desetak godina (uz Đer) pisala istoriju rukometa Budućnost i Larvik srešće se u subotu u posljednjem kolu grupe A Lige šampiona u meču iz kojeg se bodovi brišu. Razlog je jasan gigant iz Norveške više nije tako moćan i posljednji je u grupi.

“Možda javnosti ovaj sadašnji sastav Larvika nije baš poznat, ali bi se reklo da su svakako iskusnija ekipa od Budućnosti”, istakao je trener plavih dama Dragan Adžić na jučerašnjem presu. “Dolaze iz Norveške, a i bez obzira na rezultate pokazali su, posebno protiv nas, da traže oprez i poštovanje”.

Motiv je uvijek pravi

Može li to što utakmica nema rezultatski značaj da utiče na pristup rukometašica Budućnosti?

“Poznato je da nemamo puno utakmica u Ligi šampiona i zato vjerujem da će biti pravi motiv kod svih djevojaka i da ćemo i ovu utakmicu iskoristiti da nastavimo da rastemo i da podižemo formu”, nema dilemu trofejni trener.

Moglo bi se reći da će Budućnost imati i dodatni motiv u ovom meču…

“Nadam se da ćemo se odužiti publici, koja nam je protiv Meca pomogla da dođemo do pobjede. Zaslužila je da vidi Budućnost sa dobrom energijom bez obzira što ovaj meč nema rezultatski značaj”, jasan je Adžić.

Poraz iz Larvika

Jedini poraz ove sezone u Ligi šampiona Budućnost je doživjela upravo od najslabijeg rivala u grupi Larvik je u drugom kolu šokirao plave u Norveškoj (23:22), ali na kraju se ispostavilo da taj meč rezultatski i nije bio bitan. Međutim, jeste sa drugog aspekta…

“Generalno porazi su nam uvijek bili korisni i uvijek smo znali da izvučemo prave pouke i budemo samokritični”, istakao je Adžić. “Očigledno je da smo potcijenili jedan Larvik, što je uvijek velika greška. Taj poraz nam je dao novu energiju i dodatno nas zbližio”.

U međusobnim duelima Larvik protiv Budućnosti vodi sa 8:7.

“Ti podaci najbolje govore o našem rivalstvu već desetak godina”, zaključio je Adžić.

Utakmica u “Morači” igra se sjutra od 19 sati.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Bravo plave. Sad protiv Larvika da vidimo najmlađe.

Send this to a friend