Rukomet

“Sada ništa ne može da nas zaustavi, moramo biti prave lavice”

foto: ekstrabladet.dk

Marina Rajčić zaustavila je najvažniji šut na utakmici. Đurđina Jauković pogodila najvažniji šut. Triler u posljednjih 65 sekundi pripao je Crnoj Gori.

“Pravi rat. Bila je to teška utakmica, na isti način smo željeli pobjedu, hvala Bogu da je na kraju sve dobro ispalo za nas. Igrali smo protiv jake ekipe, prije svega ekipe sa raspoloženim šuterima, ali mislim da je naša želja preovladala”, kazala je Rajčić nakon plasmana među 16 najboljih na SP.

Da lije bilo straha u finišu?

“Nije, možda malo više su emocije došle u prvi plan. Lično sam znala, ako damo gol da nećemo primiti gol, ili ako se odbranimo da ćemo dati gol. To nas je usmjeravalo i za nas se utakmica završila na najbolji način.”

Jesi li znala kako Roha šutira i gdje će šut završiti?

“Sjetila sam se riječi trenera „mirna, mirna” nonstop mi je ovo pričao. U tom trenutku sam pomislila na ove riječi. Lopta me pogodila.”

Primjetno je bilo da si se ozbiljno bavila analizom protivničkih igračica?

“Bavili smo se analizom, dobro smo je uradili, tako da je to doprinijelo uspjehu.”

Čitala si šuteve Amorim?

“Nijesam, nijesam, odbrana je bila dobra.”

Kako dalje?

“Ovo je velika škola za nas. Srećni smo, ali nemamo vremena za slavlje. Spremamo se za osminu finala. Sad ništa ne može da nas zaustavi. Moramo biti mirne lavice”, poručila je Marina Rajčić.

Ema Ramusović je stisnula zube i odigrala onoliko koliko joj je koljeno dozvolilo.

“Prije svega veliko srce, a onda ostalo, vodilo nas je do osmine finala. Maksimalno smo bile spremne. Idemo dalje, spremićemo se najbolje što možemo za osminu finala”, rekla je Ema.

Crna Gora će meč osmine finala protiv Srbije odigrati sjutra od 17.30.

Send this to a friend