Rukomet

Šampion zbog nedostatka novca odustao od Evrope

Osvojili su duplu krunu prošle sezone u Crnoj Gori, stekli pravo učešća u Kupu EHF, ali finansije ponovo zadaju najveće probleme našem najtrofejnijem klubu. Rukometni klub Lovćen odustao je od učešća u evropskim kupovima.

Evropska rukometna federacija je objavila spisak 59 učesnika EHF kupa na kojem nema crnogorskog šampiona. Takođe, nema ga ni na popisu klubova koji će učestvovati u Čelendž kupu (Crnu Goru predstavlja Jedinstvo).

“Odustali smo nakon zvanične objave kalendara takmičenja EHF i RSCG. Naime, prvo kolo Kupa EHF na programu je 1. septembra, a Prve lige 1. oktobra dakle mjesec nakon starta evropskog takmičenja. Stoga bi učešće u Kupu EHF značilo da pripreme za našu ligu moraju trajati dva mjeseca. To bi bilo apsurdno i povećalo bi budžet kluba za 25 odsto”, saopšteno je iz Lovćena, a prenosi Cetinjski list.

Kako piše medij iz prijestonice, glavni cilj Uprave je izmirenje dugova.

“Time bi već naredne sezone mogli, prije svega u organizacionom i finansijskom smislu, da konkurišemo za učešće u SEHA ligi. Zato je jedino logično i održivo rješenje bilo odustajanje od Kupa EHF. Jako je bitno pomenuti da taj odustanak ne povlači za sobom bilo kakve sankcije od strane EHF”

Biće ovo treća sezona u prethodnih 21 u kojoj Lovćen nije igrao u Evropi nakon 2004/05. i 2016/17. Nakon obnove nezavisnosti Cetinjani su sedam puta igrali u Kupu EHF, dva puta u Kupu pobjednika kupova, a po jednom u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Čelendž kup.

Tagovi

7 Komentara na "Šampion zbog nedostatka novca odustao od Evrope"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend