Rukomet

Vuja: Dabogda nas CG dobila, ali je neću pustiti!

Crna Gora i Slovenija igraće na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, a selektor našeg rivala, inače rođeni Cetinjanin Veselin Vujović je u svom stilu poručio “Ako Crnoj Gori bude trebalo, dabogda nas pobijedila. Ali je neću pusiti, jer to ne radim nikada”.

Legenda svjetskog rukometa govorila je večeras na tribini na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.

“Crna Gora ima tim za respekt. Nedavno smo ih pobijedili u dva pripremna meča, u jednom 14, a u drugom devet razlike, mada su igrali bez tri najvažnija igrača. Da ih nismo dobili, možda ne bi otišli na prvenstvo Evrope. Dobro smo ih tresnuli i tada su možda shvatili koliko su daleko od evropskog nivoa. Švedska im je došla u specifičnom momentu, a naša reprezentacija je odigrala veoma agresivno. Potom su igrali protiv Rusa bez 5-6 igrača, ali ko te pita… Plasman na prvenstvo Evrope je fenomenalan rezultat i zaslužuje poštovanje, bez obzira šta momci tamo urade”, rekao je Vujović.

U posljednjem kolu grupne faze “lavovi” će igrati upravo protiv Vujine Slovenije.

“Ako Crnoj Gori bude trebalo, dabogda nas pobijedila. Ali je neću pusiti, jer to ne radim nikada. Eto recimo sa sinom sam igrao košarku do 21. Dao sam mu 17 poena fore i rekao da ću mu kupiti motor ako me dobije. Vodio je 20:0, ali je izgubio 22:20. Pred kraj su na teren ušle supruga i kćerka, držale me za nogu, ali sam ih otresao i nije bilo šanse da me zaustave. Poslije toga smo se kući vraćali sa dvije strane ulice”.

Vujović je potom uporedio stanje u dva rukometna saveza.

“U Crnoj Gori je daleko lošija situacija od one koju zahtijeva ozbiljna reprezentacija. U Sloveniji je 12 ljudi iza mene, a ovdje je pitanje da li ide fizioterapeut, da li ima novca da mu se kupi karta. Prvo treba da se priča o problemima, pa tek o odličju. Tek u dobrim uslovima možemo da govorimo o medaljama ili da kritikujemo”.

Legendarni rukometaš potom je odgovorio na pitanje da li mu je žao što nikada nije bio na klupi Crne Gore.

“Moj prijatelj Peđa Bošković zamjerio mi je jednom prilikom kada me pitao da li bih vodio rukometašice Budućnosti. Tada sam mu rekao “Nemaš ti te pare”, a mogu da se zakunem u dvoje djece da sam pod tim mislio da nema novca za koji bih ušao u ženski rukomet. Peđa je smatrao da sam tako htio da podignem cijenu,zamjerio mi i više me nije zvao. Nedavno, poslije odlaska Obradovića pozvao me Zoran Radojičić, ali sam to odbio jer sam selektor Slovenije”, rekao je Veselin Vujović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko
Gost
Marko

Koje rijeci se kiriste,No comment!?!

Sveto
Gost
Sveto

E posle kafanske noci, komentarisat cu a znam da meni a posebno Vuji to ne treba,ali znam Vuju,kao djeca zvali smo ga Vesko, Vele a kasnije Vuja Nacionale.Igrali smo stoni tenis sa stapom od metle na kuhinjskom stolu,moj brat,On i ja fudbalski centarsutevi igra glavom on visi od nas uglavnom dobija,onda kosarka opet dobija,a kad izgubi…ljutnja…svadja,odmah hoce revans,ne prica sa… Više »

Send this to a friend