Vaterpolo

Ajkulice napadaju veliko finale

Protiv Mađarske u četvrtfinalu su pokoazali karakter, kao i da su u vrhu evropskog vaterpola, vikend pred nama će pokazati da li su već sada spremni i za najveće stvari.

Vaterpolisti Crne Gore danas (subota, 16.00h) u polufinalu Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina napadaju Španiju. Favorita je teško tražiti, ali obje selekcije su imale šta da pokažu u četvrtfinalu ajkulice protiv Mađarske, a “furija” protiv Srbije.

“Svi smo srećni i zadovoljni onim što smo uradili do sada, ali sada nas čekaju Španci”, poručio je iz Minska selektor Slobodan Mačić. “Imali smo ogromnu potrošnju, ali uradićemo sve da se dobro spremimo za njih. Radi se o odličnoj ekipi koja igra moderan vaterpolo. Međutim, nadam se da ćemo pronaći igru koja će nas dovesti do pobjede i finala”.

Ajkulice su do polufinala stige sa četiri pobjede i porazom od Grčke. Taj poraz poslao ih je u plej-of, a potom i na duel bez prava na grešku protiv Mađarske.

“Četvrtfinale je uvijek najteža utakmica na velikim takmičenjima. Poslije četiri naporna duela došli su nam Mađari koji su izuzetna ekipa, ali naši momci su bili zasluženo bolji”, istakao je Mačić. “Sve taktičke zamisli koje smo dogovorili odradili smo i došli do velike pobjede”

Kakav su uspjeh ajkulice napravile u Minsku objasnio je upravo njihov selektor…

“Prvenstvo je izuzetno naporno, jer je osam reprezentacija konkurisalo za medalju i svi su igrali na gol ili dva razlike. Nama su se na kraju isplatili naporni treninzi tokom ljeta, kao i veliki rad”, zaključio je Mačić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jovica
Gost
Jovica

Bravo momci srce u bazen svi za ekipu i Crnu Goru vi ste u finale srećno !!!

Bokez
Gost
Bokez

Sretno mladići !

Vele
Gost
Vele

To Mačo! Najbolji si poslije Tuje!

Todor
Gost
Todor

Bravo momci! Ovi momci jos igraju srcem za reprezentaciju i jos jednom BRAVO
Iiiiiideeemoo

Send this to a friend