Vaterpolo danas se bira novi predsjednik vaterpolo i plivačkog saveza

Đuro Marić ili Mirko Vičević?

Dejan Bajić je nekako tiho i bez previše nametanja odradio svoj ciklus, čini se dosta uspješno, ali njegov mandat je istekao i vrijeme je da crnogorski vaterpolo i plivanje dobiju novog prvog čovjeka.

Izborna skupština Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore održaće se danas od 17 sati u hotelu Ramada, nakon koje će biti jasno kome će delegati povjeriti vođenje našeg vaterpola i plivanja u naredne četiri godine.

Kao što se već duže vrijeme nagovještavalo, kandidaturu za novog predsjednika podnijeli su dr Đuro Marić i Mirko Vičević.

Ko je od njih dvojice bliži predsjedničkoj fotelji teško je procijeniti, jer se očekuje da će u tijesnoj trci presuditi jedan ili dva glasa.

Đuro Marić je dugo godina u vaterpolu, prije svega na rukovodećim mjestima našeg najboljeg kluba u posljednjoj deceniji Jadrana iz Herceg Novog, a trenutno obavlja i funkciju predsjednika Skupštine u Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore.

S druge strane, Vičević je jedan od naših najvećih vaterpolista svih vremena, sa Jugoslavijom je osvojio olimpijsko zlato u Seulu1988, a dva puta je bio i šampion svijeta 1986. i 1991. Prvi je čovjek Vaterpolo akademije Kataro od njenog osnivanja.

Ko dobije povjerenje današnje Skupštine postaće tek treći predsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza od obnove nezavisnosti – nakon što su tu funkciju do sada obavljali Srđan Kovačević (od 2007. do 2016) i Dejan Bajić i (od 2016. do decembra 2020).

Kako se glasa?

Ukupno 16 delegata iz crnogorskih vaterpolo i plivačkih klubova danas će odlučiti ko će biti novi predsjednik VPSCG. Naša dva najveća kluba Primorac i Jadran daju po tri delegata, Budva i Kataro po dva, a ostali (Butterfly, Nikšić, Budućnost, Aquatic Verde, Stari grad i Orka) po jednog delegata. Da bi neko postao novi predsjednik dovoljno je da dobije prostu većinu glasova.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MUO
Gost
MUO

Mutne igre,u svakom slučaju,ovakav izbora,odlaganja,mijenjanja delegata,nije na dobrobiti cg vaterpola!

Send this to a friend