Vaterpolo

Gojković: Imamo sjajnu generaciju…

foto: wpolo.me

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković u intervjuu za Sport klub kazao je da ekipa nije imala sreće na Evropskom prvenstvu u Barseloni, ali da nacionalni tim sigurnim koracima ide ka primarnom cilju.

Gojković se nada da će na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine “ajkule” biti na vrhuncu kvaliteta i uigranosti.

“Da nam je neko prije početka ponudio ovakav epilog, odmah bismo potpisali zlatnu medalju na finalnom turniru Svjetske lige, bronzu na Mediteranskim igrama i dobre partije na Evropskom šampionatu. Međutim, poslije svega što smo prikazali na prehodna dva takmičenja, nakon zaista sjajnog rada i pozitivne energije koju smo stvorili, vjerovali smo i igrači i ja da možemo do medalje u Barseloni. Pokazalo se da nismo imali dovoljno sreće, odnosno rutine i iskustva”, rekao je Gojković i dodao:

“Sigurnim koracima idemo ka primarnom cilju. Ostvareno tokom ovog ljeta uz, vjerujem, uspjehe mlađih selekcija, treba da nam daju krila za još jači rad, a ne da nas uspavaju. Imamo sjajnu generaciju, imamo još dvije godine do Olimpijskih igara. Uvjeren sam da ćemo ostvariti, tačnije rečeno premašiti cilj. U Japan ćemo krenuti sa selekcijom koja će se boriti za medalju i koja će moći da traje bar još dva kvalifikaciona ciklusa”.

Crna Gora je prvenstvo Evrope u Barseloni završila na šestoj poziciji.

L.Đ.

22 Komentara na "Gojković: Imamo sjajnu generaciju…"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend