Vaterpolo

Jadran ispred Primorca u mlađim kategorijama

Plivački vaterpolo klub Jadran Carine i ove je godine najbolji je klub kada se računaju rezultati mlađih vaterpolo kategorija na prvenstvima Crne Gore.

Nakon što su rezultati svih klubova bodovani, za takmičarsku sezonu 2018/19, u konačnom zbiru Jadran Carine ima 21 bod, za njim slijedi kotorski VK Primorac sa 16 bodova. Treće mjesto je VK Budva sa 11 bodova, a četvrto VA Cattaro sa takođe 11 bodova, ali i jednim takmičenjem manje.

Direktor Jadrana Carine, Miloš Mračević, kazao je da je ovo prije svega potvrda obimnog i sistematskog rada koje Jadran sprovodi sa mlađim vaterpolo selekcijama.

“Čestitam trenerima našeg kluba na odličnim rezultatima koje su postigli na proteklim takmičenjima, urpkos činjenici da smo imali dva mjeseca veliki problem sa nedostatkom bazena za trening, iz dobro poznatog razloga, urušavanja krova na zimskom bazenu Instituta u Igalu. Bitno je da smo učestvovali u svim finalima, a naše ekipe su zauzele prva i druga mjesta”, zaključio je Mračević.

Na prvenstvu Crne Gore, za igrače 2001. godište, prvo mjesto pripalo je kotorskom Primorcu. Drugo mjesto zauzeo je hercegnovski Jadran Carine. Budva je treća, a iza nje se našao Cattaro. Trofej prvaka države, za igrače 2003. godište, osvojila je mlada ekipa sa Škvera. Iza Novljanja slijedi Cattaro, dok je trećeplasirana bila Budva. Primorcu je pripalo četvrto mjesto.

Najbolji vaterpolo tim u državi, igrači 2005. godište, je Jadran Carine. Cattaro je drugoplasirani, a prate ga Primorac i Budva. Pehar osvajač prvenstva Crne Gore, za igrače 2006. godište, našao je svoje mjesto u VK Primorac. Drugo mjesto zauzeo je Jadran Carine, dok je Cattaro treći. Budvi je pripalo četvrto mjesto.

Crnogorski prvak vaterpola, igrači 2007. godište, je Jadran Carine. Njegov vječiti rival Primorac za jedno mjesto je slabiji. Cattaro je zauzeo “bronzano” treće mjesto, a Budva četvrto. Ipak, titula prvaka države, igrači 2008. godište, otišla je kod Budvana. Novljani si zauzeli drugi plasman, a Primorac treći. Cattaro u ovoj godišnoj kategoriji nije učestvovao.

“Već pet godina Jadran Carine drži apsolutnu dominaciju u takmičenjima mlađih kategorija, te je pet godina za redom najbolji klub kada se saberu sva takmičenja svim uzrastnim kategorijama. Sudeći po postignutim reultatima u dosadašnjem dijelu sezone, to jeste u takmičenjima Olimpijske Nade i Prvenstvo Crne Gore Jadran Carine će nastaviti dominaciju i u šestoj sezoni s obzirom da je ostalo još samo da se tokom ljetnjih mjeseci odigraju Kup takmičenja.” poručuju iz Herceg Novog.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
kongo
Gost
kongo

Da oprostis mracevicu jadran ti je bio treći za 2001 godiste

Kotor
Gost
Kotor

U kojoj ono kategoriji je Cattaro uzeo prvo mjesto? Znaci da nemate totalnu prednost jer i Primorac je zauzeo 1 mjesto za 2001 godiste…. treba li istac da vi iz HN imate svaki dan trening a djeca iz Kotora svaki drugi dan il treci…. tako se ne opustajte previse jer ce ubrzo bit gotov i zimski nazen u Kotoru pa… Više »

hover
Gost
hover

dule laganim podizanjem prsta porucuje da je ovo dar od boga, svaka cast dule!

Send this to a friend